ВВС закликає послабити антитютюнові закони в Уельсі

00:00,
21 Березня 2012
340

ВВС закликає послабити антитютюнові закони в Уельсі

00:00,
21 Березня 2012
340
ВВС закликає послабити антитютюнові закони в Уельсі
Компанія BBC звернулася до уряду Уельсу з проханням дозволити зйомку «сигаретних» сцен у фільмах та телепередачах.

Компанія BBC звернулася до уряду Уельсу з проханням дозволити зйомку «сигаретних» сцен у фільмах та телепередачах.

Уряд Уельсу почав працювати над внесенням поправок до антитютюнового законодавства. Можновладці прагнуть зробити винятки і дозволити куріння в закритих і частково закритих приміщеннях під час зйомок телепередач та кінофільмів. Ініціатором цих дій є ВВС. Як би там не було, сцен, в яких герої телепередач та фільмів курять, важко уникнути, без них неможливо зберегти реалістичність сюжетів. З огляду на це зйомки проводять в Англії, де такі зміни в закон вже внесені, адже в Уельсі робити це поки що заборонено. 

З іншого боку, деякі світові масмедіа критикують ВВС, наголошуючи, що компанія робить це задля економії своїх грошей. Адже нещодавно вона відкрила новий продакшн-центр в Кардіффі (Уельс), де робоча сила набагато дешевша, ніж в Лондоні. Крім того, цифрові технології сьогодні настільки розвинуті, що вже немає потреби змушувати акторів курити люльку, сигару чи сигарету по-справжньому. Дим досить легко «домалювати» у вже знятому кадрі.

Іншими аргументами проти пом’якшення антитютюнового законодавства з ініціативи ВВС є, зокрема, те, що Велика Британія ратифікувала Рамкову конвенцію з контролю над тютюном (FCTC), а ця пропозиція порушує статті 8 (куріння) та 13 (реклама та просування) Конвенції. Крім того, не враховується шкода, яка може бути нанесена пасивним курцям на знімальних майданчиках. 

Джерело: UCSF

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
topnews.in
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду