73% китайських фільмів містять сцени куріння

00:00,
25 Липня 2013
754

73% китайських фільмів містять сцени куріння

00:00,
25 Липня 2013
754
73% китайських фільмів містять сцени куріння
У Китаї визначили фільми-лауреати премії «Брудна попільничка». Її щорічно присуджують стрічкам і серіалам, у яких зустрічається найбільш сцен куріння.

Вже п’ятий рік поспіль рейтинг укладає Китайське товариство по боротьбі з тютюнопалінням, яке рахує частоту показу сцен куріння у всіх національних фільмах.

У дев’яти з 30 серіалів та одинадцяти з 40 фільмів, які проаналізували цьогоріч, не було сцен куріння. У решті, тобто у 73% кінопродукції, вони були. Рекордсменами за їх кількістю стали стрічка «Великий Шанхай» і серіал «Скеля».

«Кількість фільмів без сцен куріння зросла порівняно з 2007 роком. Тоді вони складали лиш 13% від загальної кількості, а 2012 року вже 27%. І якщо 2007 року ті чотири стрічки без сцен куріння були відзняті в Сянгані і на Тайвані, то 2012 року вже 13 «бездимних» фільмів створені на материковому Китаї», – розповів Со Чао, заступник керівника прес-служби Товариства по боротьбі з тютюнопалінням.

За його словами, найбільше кіногерої-курці впливають на підлітків і молодь, яка намагається наслідувати своїх улюблених акторів і починає курити.

«Наші дослідження доводять, що підлітки, які багато дивляться фільми і телепрограми, в яких є курці, починають курити в три рази частіше, ніж їхні однолітки, які такому впливові не піддаються», – додав він.

Нагадаємо, що моніторинг азіатських кінофільмів, який здійснили вчені Австралії, виявив, що кількість сцен куріння  у стрічках цих країн, і Китаю зокрема, зростає. 

А дослідження американських вчених з Гейзельської школи медицини, опубліковане у медичному журналі Pediatrics, показало, що кожні 500 сцен куріння, які дитина бачить у фільмах, на 49% підвищує вірогідність того,  у неї виникне бажання спробувати закурити. А ті діти, які спочатку були проти куріння, після перегляду 50 стрічок зі сценами куріння виявляють лояльне ставлення до нього.

Джерело: russian.cri.cn

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
travel-industry.uptake.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду