У США McDonald's завершить тестування ШІ-касира

У США McDonald's завершить тестування ШІ-касира

13:48,
19 Червня 2024
1403

У США McDonald's завершить тестування ШІ-касира

13:48,
19 Червня 2024
1403
У США McDonald's завершить тестування ШІ-касира
У США McDonald's завершить тестування ШІ-касира
Одного разу ШІ-помічник додав у морозиво бекон, а в замовлення іншого клієнта — нагетси вартістю $211.

Мережа швидкого харчування McDonald’s завершує випробування технології прийому замовлень drive-thru з використанням штучного інтелекту після скарг клієнтів, пише Sky News.

Система штучного інтелекту, розроблена компанією IBM, використовує технологію розпізнавання голосу для обробки замовлень. Понад 100 закладів McDonaldʼs у США почали тестувати функцію з 2021 року.

Однак останніми місяцями на технологію почали скаржитися — клієнти публікували відео з переплутаними замовленнями. Одного разу ШІ-помічник додав у морозиво бекон, а в замовлення іншого клієнта — нагетси вартістю $211.

На одному з відео в тіктоку, яке підписали як «Боротьба з роботом McDonaldʼs», зафіксовано момент, як жінка намагається замовити ванільне морозиво і пляшку води, а натомість отримує кілька видів морозива, пакетики кетчупу і дві порції вершкового масла.

Після цього McDonaldʼs вирішив не продовжувати контракт із компанією IBM у сфері автоматизованого прийому замовлень і наказав прибрати технологію із закладів до кінця липня.

У заяві компанії вказали, що «попри досягнуті на сьогодні успіхи, є можливість більш широко вивчити технологію для голосових замовлень». У компанії впевнені, що в майбутньому ШІ обовʼязково прийматиме замовлення.

Як відомо, McDonald’s є провідним світовим ритейлером у сфері громадського харчування з більш ніж 40 тисячами точок у понад 100 країнах. Приблизно 95% ресторанів McDonald’s працюють на франшизі. В Україні на сьогодні працює 98 закладів McDonald’s у 16 областях.

Читайте також:

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду