У 80% звільнених міст частково відновили інтернет

У 80% звільнених міст частково відновили інтернет

09:20,
29 Грудня 2022
1765

У 80% звільнених міст частково відновили інтернет

09:20,
29 Грудня 2022
1765
У 80% звільнених міст частково відновили інтернет
У 80% звільнених міст частково відновили інтернет
Інтернет-покриття в Україні є найбільшим у Європі, повідомили у Мінцифри.

Для близько 80% деокупованих міст частково відновили інтернет. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації. 

За даними міністерства, російські військові викрадали обладнання, залишали після себе зруйновану інфраструктуру та сотні кілометрів пошкоджених кабелів.

«Попри повномасштабну війну ми продовжуємо розгортати й відновлювати в Україні швидкісний інтернет. Щоб люди були на зв’язку з рідними, вчасно дізнавалися новини, працювали й вчилися навіть з укриттів», — йдеться в повідомленні Мінцифри.

Крім того, Україна належить до низки тих країн, що мають найбільшу кількість терміналів супутникового інтернету Starlink — понад 22 тисячі.

Також Мінцифри зазначило, що інтернет-покриття в Україні є найбільшим у Європі. Цьогоріч понад 130 тисяч українців у 420 селах вперше змогли під'єднати свої домівки до інтернету. А 1140 соцзакладів отримали wi-fi. Понад 2500 українських шкіл мають wi-fi в укриттях.

«Один із пріоритетів на 2023-й — стійкість інтернет-мереж. Щоб українці були на зв’язку навіть під час тривалих знеструмлень», — зазначили в міністерстві.

Раніше компанія «Укртелеком» повідомила, що може забезпечити абонентів інтернетом навіть під час відключення світла. Послуга доступна для абонентів як з оптичною, так і з мідною мережею.

Фото: unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду