У Лівані під сирійським вогнем загинув телеоператор

00:00,
10 Квітня 2012
1289

У Лівані під сирійським вогнем загинув телеоператор

00:00,
10 Квітня 2012
1289
У Лівані під сирійським вогнем загинув телеоператор
Сирійські сили безпеки вбили оператора бейрутського телеканалу Al-Jadeed  TV Алі Шаабана, повідомляє з посиланням на ліванських урядовців Комітет захисту журналістів (CPJ).

Оператора було вбито у понеділок, в гірському районі Лівану  Ваді-Халед  (Wadi Haled). Знімальна група потрапила під вогонь з іншого боку кордону. Куля влучила Алі Шаабану (Ali Shaaban) у груди, він помер по дорозі до лікарні.

  

Його колеги  Хуссейн Хрейс (Hussein Khreis) та Абдель-Азім Хаят (Abdel-Azim Khayat) отримали поранення.

     

Прем’єр-міністр Лівану Наджіб Мікаті (Najib Mikati) повідомив у Twitter, що він доручив національній армії розслідувати сирійський напад.

  

Виконавчий директор CPJ  Джоел Саймон (Joel Simon)  заявив, що «ситуація набула нового небезпечного повороту».

«Насильство поширилося за межі кордонів Сирії, під загрозою опинилися журналісти, які працюють у сусідніх країнах», − констатував Саймон.

Як свідчить дослідження CPJ, у Сирії  з листопада минулого року було вбито, принаймні, вісім місцевих та міжнародних журналістів. Ця близькосхідна країна стала для репортерів найнебезпечнішою у світі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
AFP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду