18 журналістів зазнали нападів чи були арештовані в Єгипті

00:00,
6 Травня 2012
1071

18 журналістів зазнали нападів чи були арештовані в Єгипті

00:00,
6 Травня 2012
1071
18 журналістів зазнали нападів  чи були арештовані в Єгипті
18 журналістів зазнали нападів, були поранені чи потрапили під арешт за останні три дні під час висвітлення масових зіткнень між демонстрантами та військовими в Каїрі,  повідомляє з посиланням на місцеві джерела Комітет захисту журналістів (CPJ).

Жорстке протистояння відбулося на площі Аббасія в Каїрі, перед будівлею міністерства оборони. Загалом,   загинуло щонайменше 11 демонстрантів, понад сто  поранено.

Найважчі поранення серед журналістів отримав на майдані Аббасія репортер сайту Masrawy Мохамед Раафат (Mohamed Raafat).  Помітивши, що  він знімає напади на протестувальників, троє озброєних бойовиків кинулися бити його й стріляти  дробом. Відібравши у журналіста  камеру, вони лупцювали його упродовж години.

У телефонному інтерв'ю з лікарняного  ліжка  через  приватний   супутниковий  мовник  ONTV Раафат розповів, що побиття було жорстоким.  Після  нападу сайт Masrawy опублікував декілька виразних знімків.  Раафат, за його словами, отримав чимало травм по всьому тілі.  В  лікарні йому наклали 25 швів на голові.

До Абда аль-Рахмана Юсефа (Abd al-Rahman Yousef) -  фоторепортета незалежного новинного сайту Hoqook  під час зйомок підійшов нападник з ножем і відрізав йому шматок вуха. Постраждалий не зміг потрапити до лікарні, бо військові оточили площу і нікого звідти не відпускали.


Ахмеда Рамадана (Ahmed Ramadan)   та Іслама Абу аль-Езза (Islam Abu al-Ezz)   з незалежної щоденної газети Al Badil схопили на площі бандити й передали воякам.  Репортерів доправили до  військової  прокуратури, повідомив на твіттері головний редактор газети  Халед ель-Балші (Khaled el-Balshy).

Знімальна група у складі  семи операторів і кореспондентів супутникової  телекомпанії Misr25 - Ахмеда Лотфі  (Ahmed Lotfy), Хассана Ходрі (Hassan Khodry), Ахмеда Фадла (Ahmed Fadl), Мусааби Хаміда (Musaab Hamid), Ахмеда Абд аль-Аліма (Ahmed Abd al-Alim), Мохамеда Рабі (Mohamed Rabie) та Мохамеда Аміна (Mohamed Amin) також потрапила під  арешт під час висвітлення зіткнень, повідомила в прямому ефірі телекомпанія.  Абд аль-Алім заявив, що його та ще близько 70 арештантів, транспортуючи, жорстоко побили агенти служби безпеки.

Віржін Нюжен (Virgine Nyugen) -  бельгійську фоторепортерку з англомовної щоденної газети  Egypt Independent   поранили в обличчя. В лікарні, куди її доправили, з’явилися військові. Як повідомили у твіттері місцеві репортери, вони    арештували журналістку й  відвезли в управління державної безпеки. Там  їй влаштували допит і через три години відпустили.

Арешту зазнав  також журналіст щоденної газети Al Masry Al Youm Мохамед аль-Шамі  (Mohamed al-Shami).


Абда аль-Рахмана Мушарафа (Abd al-Rahman Musharaf) - репортера щоденної газети Al Watan арештувала й побила на площі  Аббасія військова поліція. Його продовжують тримати під вартою.

Троє інших журналістів цього видання - Мохамед Камель (Mohamed Kamel),  Ахмед Абду (Ahmed Abdu)  та Ахмед Бахназі (Ahmed Bahnasi)  постраждали на площі Абассія від  сльозогінного газу й потрапили до лікарні.

На Камеля вчинила напад і група протестувальників. Під час зйомок  летіло каміння в фоторепортера газети Мохамеда  Амру (Mohamed Amr).  


Напади та  арешти, що відбувалися цього тижня в Єгипті, -  найбільший сплеск  насильства  проти репортерів,  відколи Комітет захисту журналістів задокументував лютневі атаки на пресу в Каїрі та Суеці.

Джерело: CPJ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.ibtimes.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду