Суд визнав, що Google порушила авторські права на мову Java

00:00,
8 Травня 2012
1125

Суд визнав, що Google порушила авторські права на мову Java

00:00,
8 Травня 2012
1125
Суд визнав, що Google порушила авторські права на мову Java
Операційна система Android розповсюджується безкоштовно, хоча містить рядки коду на Java. Втім, згідно рішення суду, розробнику Java компанії Oracle буде компенсовано суму набагато меншу заявленого у позові $1 млрд.

Як відзначає BBC, у своєму позові розробники Java вказали, що Google «свідомо, прямо і постійно порушувала інтелектуальну власність Oracle у сфері Java-додатків».

Колегія присяжних американського суду встановила, що Google справді порушувала авторські права Oracle на 9 рядків коду мовою Java, використані при створенні операційної системи для мобільних гаджетів Android.

Однак заявлений $1 млрд. Oracle не отримає – компенсація яку сплатить Google за порушення програмного копірайту, складатиме до $150 тис.

Java вийшла на ринок 1995 року, до власності Oracle мова перейшла у 2009-му, коли компанія придбала розробника Java – Sun Microsystems.

Як відзначали представники Oracle, використовуючи Java-рядки у Android, Google позбавляла Oracle можливості ліцензувати технологію для виробників мобільних гаджетів.

У своєму протесті Oracle була також особливо незадоволена тим, що Android використовує 37 API (інтерфейс прикладного програмування), що дозволяє розробникам додатків створювати сумісні с Java коди.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
AndroidPhones
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду