У Таїланді військові запровадили тотальну цензуру в медіа

У Таїланді військові запровадили тотальну цензуру в медіа

00:00,
25 Травня 2014
1454

У Таїланді військові запровадили тотальну цензуру в медіа

00:00,
25 Травня 2014
1454
У Таїланді військові запровадили тотальну цензуру в медіа
У Таїланді військові запровадили тотальну цензуру в медіа
Тайські телемережі транслюють тільки ту інформацію, яку поширює армія.  Закордонні телеканали в країні заблоковані. Військові закрили Тайську службу суспільного мовлення (TPBS) після того, як вона спробувала передавати свої програми через Youtube. Заступника директора цієї телемережі арештували.

«Репортери без кордонів» (RSF) характеризують становище у медіасфері Таїланду як тотальну цензуру. Воно різко погіршилося після оголошеної у п’ятницю заяви військового командування, що у зв’язку з провалом  переговорів між ворогуючими політичними фракціями армія встановлює контроль у країні.

Напередодні 4 телеканали, серед яких Voice TV та Hot TV, і 6 комунальних радіостанцій поповнили список із десяти медіа, закритих військовими раніше. Політичні коментарі аналітиків і представників університетських кіл частково заборонені. Програми за участю коментаторів не дозволено транслювати у прямому ефірі.

У п’ятницю військовослужбовцям, які патрулювали у редакціях деяких ЗМІ, наказали покинути приміщення. Однак медіа не отримали дозволу вільно транслювати програми.

У черговому офіційному комюніке військове командування під загрозою закриття наказало запровадити цензуру «спотвореної інформації чи такої, що може викликати непорозуміння або розпалювати конфлікт».

У співпраці зі щойно створеним «Командуванням у справах миру й порядку» (POMC) Національна комісія з радіомовлення і телекомунікацій (La Commission nationale de diffusion et des télécommunications) запросила інтернет-провайдерів, щоб спільно сформувати групу із веб-цензури. «Аби запобігти будь-яким порушенням основних свобод» Національна комісія публічно підтвердила, що цензурі підлягатимуть «тільки ті повідомлення, які впливають на громадський порядок і мир».

«“Репортери без кордонів” обурені встановленням контролю над медіа, мета якого – ніщо інше, як ввести в оману громадськість і сприяти державному перевороту, - заявив завідувач Азійсько-Тихоокеанським бюро RSF Бенжамін Ісмаїл (Benjamin Ismaïl). – Спочатку військові примусово поширювали через телемережі повідомлення для преси із запевненнями, що вони не мали наміру захопити владу. Сьогодні вони намагаються придушити будь-яке інакомислення, незалежне висвітлення подій і критичні відгуки у пресі та в Інтернеті».

Чотири медійні об’єднання країни оприлюднили прес-реліз із закликом до Командування у справах миру й порядку переглянути свої цензурні накази. Замість цього Асоціація  тайських журналістів (The Thai Journalists Association), Асоціація тайських журналістів-мовників (The Thai Broadcasting Journalists Association), Національна рада з питань преси Таїланду (The National Press Council of Thailand) та Рада мовників новин Таїланду (The News Broadcasting Council of Thailand) пропонують спонукати журналістів виявляти здоровий глузд і відповідальність у висвітленні подій.

Військове командування оголосило про встановлення ним контролю у Таїланді через два дні після запровадження воєнного стану. 20 травня, нагадують «Репортери». Відразу було закрито близько десяти телеканалів у столиці країні - Бангкоку. Військові увірвалися в їхні офіси й наказали припинити вихід в ефір програм, щоб «запобігти поширенню неправдивої інформації».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thailandlogue.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду