Ірак відмовиться від закриття 44-х інформагентств, включно з BBC та «Голосом Америки»

00:00,
26 Червня 2012
1011

Ірак відмовиться від закриття 44-х інформагентств, включно з BBC та «Голосом Америки»

00:00,
26 Червня 2012
1011
Ірак відмовиться від закриття 44-х інформагентств, включно з BBC та «Голосом Америки»
Іракська Комісія з комунікацій та медіа / Communications and Media Commission, CMC оголосила про рішення не закривати 44 медіа та представництва інформагентств у країні, повідомляє The Washington Post.

Причиною такого рішення стали протести численої кількості захисників свободи слова, відзначає видання.

24 червня інформагентство Reuters повідомило про плани іракської CMC закрити ЗМІ в країні, зокрема представництва іракських служб BBC та «Голосу Америки».

CMC оголосило, що в цих планах немає політичного підтексту, подібне рішення пояснюється несплатою ЗМІ ліцензійного податку на мовлення.

«Це абсолютно неправильно і нерозумно, оскільки саме у цей час Ірак перебуває у стані повної політичної нестабільності», – розкритикував рішення CMC голова Journalistic Freedoms Observatory Зіляд аль-Аїлі (Ziyad al-Ajili).

Journalistic Freedoms Observatory також назвала ідею закриття 44-х медіа в Іраку «ударом по свободі журналістів, котрі працюють у країні».

BBC повідомляла 24 червня, що корпорація сплатила ліцензійний податок, однак подовження ліцензії затримується через технічні труднощі.

Корпорація також зауважила, що у її журналістів у Багдаді немає жодних складнощів – однак важливим є можливість репортерів як BBC, так і інших новинних корпорацій, і надалі працювати в регіоні та об’єктивно повідомляти світу про ситуацію в Іраку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
FYS
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду