Ірак планує закрити 44 інформагентства

00:00,
25 Червня 2012
1461

Ірак планує закрити 44 інформагентства

00:00,
25 Червня 2012
1461
Ірак планує закрити 44 інформагентства
Медіарегулятор Іраку CMC планує закриття представництв 44-х новинних ресурсів у країні, включно з BBC та «Голосом Америки», повідомляє з посиланням на власні джерела Reuters.

Інші медіа, котрі можуть бути закриті, включають приватні місцеві телеканали, зокрема Sharqiya та Baghdadia, а також фінансоване США Radio Sawa.

Представник Комісії з комунікацій та медіа / Communications and Media Commission, CMC заявив Reuters, що у закритті немає політичного підтексту. Подібне рішення мотивоване лише тим, що вищезгадані медіакомпанії не сплатили податок і тим самим не продовжили свою ліцензію на здійснення мовлення.

«CMC надіслала цим компаніям повідомлення, у якому попереджується про закриття, оскільки компанії не сплатили податок на здійснення мовлення», – сказав він.

«Це абсолютно неправильно і нерозумно, оскільки саме у цей час Ірак перебуває у стані повної політичної нестабільності», – вважає голова Journalistic Freedoms Observatory Зіляд аль-Аїлі (Ziyad al-Ajili).

Аль-Аїлі впевнений, що це рішення справді не було політичним, однак його негативні наслідки вплинуть і на політичну ситуацію також.

BBC зауважує, що її представники домовлялися з іракською владою щодо подовження своєї ліцензії.

«Затримка відбувається через технічні причини», – йдеться у заяві британської медіакорпорації.

У заяві також відзначається, що у журналістів BBC в Багдаді зараз немає жодних складнощів, однак важливим є можливість репортерів як BBC, так і інших новинних корпорацій, і надалі працювати в регіоні та об’єктивно повідомляти світу про ситуацію в Іраку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Поліцейський оглядає місце вибуху у Багдаді, 2012 рік / AP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду