Українцям дозволили судитися віртуально

00:00,
5 Липня 2012
1010

Українцям дозволили судитися віртуально

00:00,
5 Липня 2012
1010
Українцям дозволили судитися віртуально
4 липня Верховна Рада ухвалила зміни до законодавчих актів України щодо надання можливості брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, повідомляє Укрінформ.

Зміни внесено до Господарсько-процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільно-процесуального кодексу, якими передбачено можливість участі учасників судового процесу в судовому засіданні в режимі відеоконференції, а також до Закону «Про судоустрій і статус суддів».

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеочату обов’язково повинно бути визначено суд, якому необхідно забезпечити проведення конференції.

Таке клопотання повинно подаватися не пізніше ніж за 7 днів до дня проведення засідання.

Питання про участь у судовому засіданні в режимі відеочату вирішується Господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою – не пізніше ніж за 5 днів до дня проведення такого засідання.

Законодавством також передбачено, що використання в судовому засіданні технічних засобів і технологій має здійснюватися таким чином, щоб забезпечити належну якість зображення і звуку – а також можливість учасників процесу чути і бачити хід судового засідання, задавати питання і отримувати відповіді та реалізовувати інші надані їм процесуальні права і виконувати процесуальні обов'язки, додає «РБК-Україна».

Крім того, винесення постанови про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не позбавляє її права прийти в зал судового засідання і прийняти участь в такому засіданні у загальному порядку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Mac Life
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду