Google може заплатити $22,5 млн. за стеження за користувачами Apple через Safari

00:00,
10 Липня 2012
1227

Google може заплатити $22,5 млн. за стеження за користувачами Apple через Safari

00:00,
10 Липня 2012
1227
Google може заплатити $22,5 млн. за стеження за користувачами Apple через Safari
Компанія Google близька до ухвалення угоди із виплати $22,5 млн. штрафу – для того, щоб урегулювати конфлікт щодо звинувачення у стеженні за користувачами Apple через браузер Safari, пише The Wall Street Journal.

Як повідомляла раніше газета The Wall Street Journal, компанія Google використовувала спеціальний код у браузері Safari, котрий дозволяв ігнорувати встановлені у ньому налаштування приватності.

Браузер, встановлений на персональних комп’ютерах та мобільних гаджетах Apple, за ініціативи Google використовував спеціальний код, за допомогою якого можна було відслідковувати інтернет-звички користувачів.

При цьому представники Google спростовували факт відслідковування інформації, заявивши, як писала WSJ: «Варто підкреслити, що ці рекламні файли не збирають приватну інформацію».

Після того, як журналіст WSJ зв’язався з Google, компанія прибрала код, повідомлялося у статті видання від 17  лютого 2012 року.

Штраф у $22,5 млн., якщо Google все ж таки його виплатить, стане найбільшим штрафом, котрий призначала американська Федеральна торгова комісія (U.S. Federal Trade Commission), додає Reuters.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
IT Novosti
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду