У Держдумі РФ прийнято закон про створення реєстру сайтів із забороненою інформацією

00:00,
11 Липня 2012
1103

У Держдумі РФ прийнято закон про створення реєстру сайтів із забороненою інформацією

00:00,
11 Липня 2012
1103
У Держдумі РФ прийнято закон про створення реєстру сайтів із забороненою інформацією
Сьогодні, 11 липня, резонансний законопроект прийнято у Держдумі РФ в другому, а також заключному третьому читанні, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За словами авторів і доповідачів, до третього читання законопроект було доопрацьовано із врахуванням зауважень як профільних урядових структур, так і представників медіаспільноти.

«Реєстр сторінок і сайтів, до розміщується шкідлива для дітей інформація. так званих «чорних списків» – це ніяка не цензура, ніхто не сидить і не викреслює», – заявила «ИТАР-ТАСС» одна з розробників законопроекту, голова думського комітету з питань сім’ї, жінок та дітей Олена Мізуліна («Справедливая Россия»).

За словами Мізуліної, моніторинг здійснюватиметься лише на предмет трьох складових: дитяча порнографія, інструкції з виробництва чи придбання наркотиків, інструкції із здійснення суїциду.

Організація, відповідальна за створення та ведення реєстру, повідомить інформацію про шкідливий контент Роскомнагляду. Роскомнагляд, в свою чергу, направить повідомлення власнику сайта та хостинг-провайдеру.

Власник сайту повинен сам видалити цей контент протягом доби. Якщо він цього не робить, протягом доби це повинен зробити хостинг-провайдер. Якщо це не робить ні перший, ані другий, IP-адреса сайту буде внесена до реєстру, пояснює Мізуліна.

«Реєстр відкритий, це – удар по репутації. Нікого за грати не саджають, поки немає адміністративного штрафу», – заявляє вона.

Крім того, Мізуліна акцентувала на тому, що законопроект не передбачає інтернет-цензури.

«Цей законопроект заснований не на цензурі, а пропонує механізм саморганізації інтернет-спільноти, котра розміщує цю інформацію, операторів зв’язку. Я вважаю, це достатньо сучасний і цивілізований спосіб», – підкреслила вона.

Нагадаємо, декілька російських інтернет-компаній висловили протест проти дискусійного законопроекту, питання до механізму його втілення мали також і урядові організації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Asia Censorship
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду