В Росії мобільні додатки не визнали інтелектуальною власністю

00:00,
25 Липня 2012
1197

В Росії мобільні додатки не визнали інтелектуальною власністю

00:00,
25 Липня 2012
1197
В Росії мобільні додатки не визнали інтелектуальною власністю
Мобільні додатки, на відміну від комп’ютерних програм, не можна вважати інтелектуальною власністю, вирішили російські податкові органи, повідомляє газета «Ведомости».

У зв’язку з таким рішенням мобільні додатки не зможуть претендувати на податкові пільги в процесі продажу – продаж мобільних додатків за ліцензійним договором, на відміну від комп’ютерних програм, повинен оподатковуватися ПДВ.

Про це йдеться у роз’ясненні, виданому інспекцією Федеральної податкової служби (ІФПС) № 24 по Москві.

Продаж виключних прав на програмне забезпечення для ЕОМ та баз даних, а також прав на їхнє використання за ліцензійним договором з 2008 року не обкладався ПДВ.

Однак ІФПС вирішила, що «мобільний телефон не є електронно-обчислювальною машиною» – відповідно, мобільні додатки не можуть розглядатися як програми для ЕОМ.

Також програми для смартфонів не можуть розглядатися як інтелектуальна власність – перелік її об’єктів містится у Цивільному кодексі, Там є програми для ЕОМ, проте, знову ж таки, не для мобільних телефонів.

Керівник мобільного напрямку Mail.ru Алекс Пацай здивований позицією ІФПС. Сучасні смартфони за архітектурою нічим не відрізняються від комп’ютерів, а часто – навість потужніші, аніж ПК 5-річної давнини, нагадує він.

За даними «Ведомостей», на проблему також звернув увагу мінстр зв’язку Микола Нікіфоров, котрий доручив своєму заступнику Марку Шмулевичу проаналізувати проблему та підготувати механізми її вирішення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Fly Net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду