Роскомнагляд не звільнить онлайн-ЗМІ від вікового маркування

00:00,
30 Серпня 2012
1143

Роскомнагляд не звільнить онлайн-ЗМІ від вікового маркування

00:00,
30 Серпня 2012
1143
Роскомнагляд не звільнить онлайн-ЗМІ від вікового маркування
Онлайн-видання, у тому числі – сайти ЗМІ  в інтернеті, забов’язані мати маркування за віковою категорією, це стосується навіть суспільно-політичних ЗМІ, повідомляє «Газета.Ru» з посиланням на прес-секретаря Роскомнагляду Володимира Пікова.

Раніше у середу Піков заявляв, що суспільно-політичні ЗМІ та інформаційні агентства маркуватися не будуть.

Зміна рішення Роскомнагляду, за словами Пікова, пов’язана з тим, що сайти друкованих ЗМІ зареєстровані як окремі засоби масової інформації. Новинні стрічки інформагентств маркувати не потрібно, пояснив він, але окремі статті або сюжети з відповідним контентом – необхідно.

«Якщо цю вимогу виконати важко, потрібно буде промаркувати увесь сайт», – відзначив Піков.

Роскомнагляд готує інформаційне повідомлення на цю тему.

Раніше Піков повідомляв «Газете.Ru», що суспільно-політичним ЗМІ та новинним агентствам не обов’язково маркувати свій контент, згідно Закону «Про захист дітей від інформації, яка спричиняє шкоду їх здоров'ю і розвитку». Урядовець заявив, що юристи суспільно-політичних видань можуть звертатися до Роскомнагляду з офіційним запитом, відоповіддю на який стане дозвіл не вказувати маркування на сторінках.

Закон «Про захист дітей від інформації, яка спричиняє шкоду їх здоров’ю і розвитку» був ухвалений Держдумою у грудні 2010 року і підписаний президентом Медведєвим на початку 2011 року. При цьому визначалося, що основні норми закону набудуть чинності з вересня 2012 року.

Всі матеріали, які можуть зашкодити дітям, повинні маркуватися у відповідності до вікової категорії, наприклад «12+» або «18+».

Новий закон викликав суперечливу реакцію представників багатьох ЗМІ, у яких виникли питання щодо трактування деяких  його умов. Зокрема, обговорювалося, що під дію закону можуть потрапити деякі класичні радянські дитячі мультфільми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
EL101
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду