У всій Чечні заблокували доступ до YouTube

00:00,
28 Вересня 2012
1238

У всій Чечні заблокували доступ до YouTube

00:00,
28 Вересня 2012
1238
У всій Чечні заблокували доступ до YouTube
Через антиісламський фільм «Невинність мусульман» відеохостинг YouTube заблокували на території всієї Чечні, повідомляється на офіційному сайті голови та уряду Чеченської республіки.

Інтернет-провайдери дотрималися рекомендацій прокуратури Чеченської республіки і закрили доступ ресурсів, на яких розміщено антиісламський фільм, йдеться у повідомлення прес-служби голови та уряду республіки.

Про блокування відеохостингу Рамзану Кадирову доповів міністр транспорту та зв’язку республіки Рамзан Черхігов.

«Одразу після попередження прокуратури «Вайнахтелеком» закрив доступ користувачів до відеохостингу YouTube. Я також направив листи до  керівництва філій стільникових операторів, котрі працюють на території республіки, а також керівництву самих операторів зі зверненням щодо закриття доступу до сайтів, котрі транслюють фільм провокаційного характеру. «Мегафон» і «Билайн» одразу ж відреагували на наш лист, і закрили доступ до сервісу. Керівництво МТС надіслало повідомлення про те, що вони також блокували частину ресурсів у рамках наявних технічних можливостей. Там, де відсутня можливість повного блокування, вони зменшили швидкість завантаження файлів, і перегляд цього фільму став неможливим», – повідомив Чергіхов.

Він також додав, що стрічка ображає почуття мусульман та «направлена на розпалення міжрелігійного конфлікту».

«У нашій країні представники різних релігій та конфесій ставляться одне до одного з повагою, керівництво країни однозначно засудило творців цього провокаційного фільму», – відзначив міністр.

Американський фільм Innocence of Muslims / «Невинність мусульман» спричинив вбивство чотирьох диппредставників США, серед яких був американський посол у Лівії Крістофер Стівенс (Christopher Stevens). Після демонстрації фільму на YouTube світ сколихнули акції протесту. Відеохостинг заблокували у ПакистаніАфганістаніСудані. Адміністрація відехостингу відмовляється видалити відео зі свого сайту, змусити це зробити керівництво YouTube вже також відмовився американський суд – у відповідь на позов однієї з акторок фільму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Washington Post
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду