Франція закликає Google домовитися з місцевими ЗМІ щодо прибутків від реклами

00:00,
30 Жовтня 2012
934

Франція закликає Google домовитися з місцевими ЗМІ щодо прибутків від реклами

00:00,
30 Жовтня 2012
934
Франція закликає Google домовитися з місцевими ЗМІ щодо прибутків від реклами
У протилежному випадку Google доведеться платити за контент цих ЗМІ, який фігурує у пошуковику.

Уряд Франції розглядатиме можливість ухвавалення закону, який забов’яже Google платити за наданий у пошуковій системі контент – якщо компанія не домовиться з видавцями до кінця року, пише «Коммерсантъ».

Про необхідність врегулювати питання щодо розподілу прибутків від реклами заявили у понеділок в адміністрації президента Франції Франсуа Олланда. Проблемою вважається те, що пошуковики заробляють на популярному контенті ЗМІ, який індексується у пошуковій видачі, паралельно демонструючи своїм користувачам рекламу.

Раніше французька влада за підтримки видавців заявляла про можливість введення податку за демонстрацію у пошуковій видачі новинних матеріалів.

У Google, в свою чергу, відзначили, що за умови введення подібного податку компанія просто вилучить сайти французьких ЗМІ із пошукової видачі.

Під час зустрічі у понеділок з головою ради директорів Google Еріком Шмідтом Франсуа Олланд заявив: «Діалог і переговори мід партнерами здаються найкращим варіантом, проте у випадку необхідності ми ухвалимо відповідний закон».

Провідні гравці французького видавничого бізнесу звернулися до керівництва країни з проханням врегулювати конфлікт з Google минулого місяця. Видавці вимагали змусити IT-гіганта, а також інші пошукові компанії, ділитися прибутками з французькими газетами. Представники французьких медіа вказали, зокрема, на той факт, що підготовку аналогічного закону вже ухвалила влада Німеччини.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Makemoneyinlife
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду