Казахстан спростовує чутки щодо закриття Google, Facebook і Twitter

00:00,
23 Листопада 2012
1175

Казахстан спростовує чутки щодо закриття Google, Facebook і Twitter

00:00,
23 Листопада 2012
1175
Казахстан спростовує чутки щодо закриття Google, Facebook і Twitter
Про це повідомляє BNews.cz з посиланням на коментар офіційного представника Генеральної прокуратури республіки Нурдаулета Суіндікова.

У Генпрокуратурі заявили, що інформація, яка з’явилася в ЗМІ щодо позову прокуратури республіки проти Google, Facebook та Twitter, не відповідає дійсності.

«Названі блог-платформи та соціальні мережі не є відповідачами у позовах прокуратури міста Алмати до газет «Республика», «Взгляд». Відповідачами у справі, відповідно, є «Республика» та «Взгляд», – заявив Суіндіков.

За його словами, Google, Facebook і Twitter згадуються у позовах лише стосовно окремих сторінок та блогів, які є дублюючими «Республику» та «Взгляд» ресурсами.

«У випадку судового рішення, наприклад, про заборону на розповсюдження газети «Республика», перед адміністрацією того ж Facebook ставитиметься питання про видалення сторінки цієї газети, а не про повне блокування Facebook», – пояснив представник Генпрокуратури.

Суіндіков також додав, що інформація про позов проти цих соціальних ресурсів «має провокаційний характер».

Раніше ЗМІ, зокрема, «Интерфакс» повідомляли про те, що ресурси Google, Facebook, Twitter та LiveJournal прокуратура Казахстану включила до переліку відповідачів у справі про закриття місцевих опозиційних мас-медіа. Копію позовної заяви прокуратури, де серед відповідачів фігурують Google, Facebook, Twitter та LiveJournal, продемонстрував юрист Сергій Уткін, який захищає інтереси газети «Республика».

Вимогу закрити низку опозиційних ЗМІ алматинська прокуратура озвучила у середу, 21 листопада. Зокрема, 8 газет та 23 інтернет-ресурси відомство вимагає визнати єдиним ЗМІ «Республика», і заборонити діяльність цього ЗМІ. Крім цього, прокуратура вимагає закриття онлайн-відеопорталу Stan.tv, місцевої газети «Взгляд» та її інтернет-ресурсів, а також телеканалу «К+» разом з його інтернет-сайтами.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Familylawva
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду