У Казахстані зник журналіст, який збирався оприлюднити факти корупції

00:00,
24 Грудня 2012
1272

У Казахстані зник журналіст, який збирався оприлюднити факти корупції

00:00,
24 Грудня 2012
1272
У Казахстані зник журналіст, який збирався оприлюднити факти корупції
Токберген Абієв готував конференцію «Корупціонер повинен сидіти у в’язниці».

У Астані зник журналіст Токберген Абієв, котрий напередодні оголосив про прес-концеренцію, на якій збирався оприлюднити факти корупції, повідомляє «Интерфакс».

Абієв був керівником місцевого прес-клубу «Альянс казахстанських ЗМІ «Закон і правосуддя». Журніласт зник 20 грудня, повідомив у понеділок на прес-конференції голова Союзу журналістів Казахстану Сейткази Матаєв.

За словами Матаєва, 20 грудня Токберген Абієв відправив журналістам столиці SMS-повідомлення, інформуючи про «сенсаційну» прес-конференцію «Корупціонер повинен сидіти у в’язниці», яка мала відбутися 21 грудня.

У 2008 році Токберген Абієв, колишній головний редактор газети «Закон і правосуддя», був заарештований фінансовою поліцією за звинуваченням у підкупі співробітника цього відомства з метою отримати інформацію щодо незаконної діяльності працівників судових органів.

Суд визнав Абієва винним, і журналіст провів три роки у в’язниці. Після виходу на свободу Абієв заявив, що не визнає себе винним, а судова справа була пов’язана виключо з його професійною діяльністю. «У мене було багато публікацій, пов’язаних з корупційними справами, особливо з корупцією в судовій системі», – відзначив він.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Токберген Абієв / Радіо Свобода
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду