Барак Обама доручив розробити стандарти кібербезпеки

00:00,
13 Лютого 2013
1261

Барак Обама доручив розробити стандарти кібербезпеки

00:00,
13 Лютого 2013
1261
Барак Обама доручив розробити стандарти кібербезпеки
Американський президент підписав у вівторок наказ, направлений на захист критично важливої інфраструктури країни від кібератак, пише газета The Hill.

Надзвичайно очікуваний, як відзначає видання, наказ щодо посилення кіберзахисту направлено на покращення інформаційної взаємодії між урядом та промисловими структурами, апгрейд систем кібербезпеки і захист ключової інфраструктури країни.

Про підписання наказу Обама розповів під час звернення до нації 12 лютого. «Ми знаємо, що хакери викрадають віртуальні ідентифікаційні дані і можуть перевіряти електронну пошту громадян. Ми знаємо, що зарубіжні країни полюють за нашими комерційними таємницями. Тепер наші вороги також шукають способи вивести з ладу наші енергосистеми, наші фінансові установи і системи наших авіадиспетчерських служб», – відзначив американський президент.

У наказі Обама доручив Національному інституту стандартів i технологій (National Institute of Standards and Technology, NIST) розробити стратегію та шляхи захисту інфраструктури від хакерських атак. Попередня версія цього документу повинна бути підготована протягом 240 днів.

Декілька днів тому газета The Washington Post опублікувала статтю U.S. said to be target of massive cyber-espionage campaign («Америка заявляє, що вона – ціль масивної кібершпигунської кампанії»), у якій наводилася заснована на останніх розвідданих заява ЦРУ щодо проведення масивної кібершпигунської кампанії проти США.

Серед країн, котрі є загрозою для США у аспекті реалізації розвинених кібератак, аналітики ЦРУ назвали Китай, Росію, Францію та Ізраїль. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ОccupyCorporatism
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду