Лівійському журналісту загрожує до 15 років ув’язнення за критику судової системи країни

00:00,
24 Квітня 2013
922

Лівійському журналісту загрожує до 15 років ув’язнення за критику судової системи країни

00:00,
24 Квітня 2013
922
Лівійському журналісту загрожує до 15 років ув’язнення за критику судової системи країни
За «дифамацію» і «образу» судової системи країни після завершення судового процесу лівійському журналісту Амарі Хассану аль-Хітабі загрожує ув’язнення терміном від 3 до 15 років. Про це повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

Амару Хассана аль-Хітабі (Amara Hassan Al-Khitabi), редактора газети Al Umma, заарештували у грудні 2012 року за публікацію списку 87 суддів та прокурорів ймовірно причетних до корупції та розкрадання державних коштів.

З того часу журналіст перебував за гратами, однак нещодавного його звільнили під заставу завдяки зусиллям апеляційного суду. Спеціальний склад апеляційного суду було сформовано після відставки одного з представників кримінального суду, котрий звинувачувався в упередженому ставленні до аль-Хітабі.

Адвокат журналіста має намір звернутися до Верховного суду, порушивши питання про «конституційність» чинної ще з часів Каддафі статті 195 лівійського Кримінального кодексу щодо критики судової системи.

Крім цього, адвокат вказує на необхідність повернення паспорта своєму підзахисному, щоб той мав можливість отримати за кордоном медичну допомогу – стан здоров’я Амари Хассана аль-Хітабі різко погіршився за час перебування у в’язниці, а також внаслідок голодування, яке журналіст розпочав наприкінці лютого.

Наступне судове засідання у справі аль-Хітабі відбудеться 23 червня. До завершення судового процесу редактору Al Umma заборонено залишати Лівію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Maynard Institute.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду