США назвали Україну найбільш «піратською» країною

00:00,
3 Травня 2013
1376

США назвали Україну найбільш «піратською» країною

00:00,
3 Травня 2013
1376
США назвали Україну найбільш «піратською» країною
Офіс торгового представництва США (U.S. Trade Representative office) у своєму звіті поставив Україну на перше місце в переліку країн із несприятливою ситуацією у сфері захисту авторського права, пише The Business Times.

Серед країн, які порушують американські авторські права, Україну було названо «пріорететною країною». До порушень в Україні, вказується у звіті Офісу торгового представництва США, належать, зокрема, відсутність прозорої та ефективної системи авторських відрахувань, розповсюдження нелегальних копій аудіо-, відеоконтенту і програмного забезпечення.

Подібна ситуація, зауважує The Business Times, може призвести до скасування для України пільг у сфері торгівлі. Офіс торгового представництва США вже називав Україну пріорітетною країною у 2001 і 2005 роках.

У період з 2001 по 2005 роки Україна була виключена з американської програми Generalized System of Preferences, GSP («Загальна система преференцій»), яка дозволяє країнам, що розвиваються, ввозити у США свої товари у рамках системи зниженого оподаткування.  

«Ми не можемо сказати, що трапиться цього разу, однак виключення України з GSP це, звісно, одна з можливих санкцій», – відзначив на презентації цьогорічного звіту спікер Офісу торгового представництва США.

До переліку країн, які заслуговують на особливу увагу в питаннях дотримання норм авторського права, було включено Росію, Алжир, Аргентину, Чилі, Китай, Індію, Індонезію, Пакистан, Таїланд і Венесуелу.

До списку країн, які заслуговують на увагу, Офіс торгового представництва США включив Барбадос, Білорусь, Болівію, Бразилію, Болгарію, Канаду, Колумбію, Коста-Ріку, Домініканську Республіку, Еквадор, Єгипет, Фінляндію, Грецію, Гватемалу, Ізраїль, Італію, Ямайку, Кувейт, Ліван, Мексику, Парагвай, Перу, Філіппіни, Румунію, Таджикистан, Тринідад і Тобаго, Туреччину, Туркменістан, Узбекистан і В’єтнам.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Europages.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду