Половина мешканців ЄС вважає, що нелегальне скачування контенту – прийнятне

00:00,
29 Листопада 2013
966

Половина мешканців ЄС вважає, що нелегальне скачування контенту – прийнятне

00:00,
29 Листопада 2013
966
Половина мешканців ЄС вважає, що нелегальне скачування контенту – прийнятне
Більшість європейців погоджуються з правом артистів захищати свою інтелектуальну власність. У той же час майже половина з них не вбачають нічого поганого у нелегальному скачуванні контенту.

Дослідження оприлюднюють наступні цифри: 96% - за захист прав власності, 42% - сприймають ідею незаконного скачування музики чи фільмів у некомерційних цілях, більше того, останній показник зростає до 57% у віковій групі 15-24-річних.

Дослідження проводив Офіс упорядкування на внутрішньому ринку (Office for Harmonization in the Internal Market, OHIM), що відповідає за зберігання та дотримання прав торгових марок і патентів у ЄС, повідомляє Telegraph.

9% опитаних зізналися, що скачували піратські файли протягом минулого року. Серед молоді таких більше – 26% у групі 15-24 років. Чим старша аудиторія, тим обережніше ставиться до прав власності. Так, нелегальний контент минулого року скачували: 17% серед 25-34-річних, 9% серед 35-44-річних, 5% серед 45-54-річних і лише 2% - у групі старше 55 років.

Як показує дослідження, чоловіки менше турбуються про правові питання інтелектуальної власності: 13% чоловіків скачували нелегальний контент, серед жінок цей показник – 6%.

Значний вплив на повагу до інтелектуальної власності має рівень освіти. Так, лише 3% опитаних, які залишили школу до 15 років, користуються легальним контентом. Серед тих, хто продовжував навчання до 19 років, таких 6%. 10% - серед студентів до 20 років. Та 27% - у старшій віковій групі студентів.

Дослідники вважають, що два такі різні ставлення європейців до інтелектуального продукту не є взаємовиключними. «Значна більшість громадян ЄС демонструють сильну підтримку інтелектуальної власності і все ще вважає, що на персональному рівні порушення цих правил можна пояснити обмеженими матеріальними можливостями чи протестом проти економічної моделі, створеної ринкової економікою та великими брендами», - йдеться у звіті.

Частково проблема цього парадоксу полягає ще і в незнанні про легальні способи купівлі та завантаження контенту. Лише 65% опитаних знали про існування законних шляхів завантаження музики, а 56% - що фільмі можна купити онлайн. 80% опитаних європейців погодилися, що якби знали доступний спосіб легального скачування, то скористалися би ним.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blog.zintro.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду