До нового списку «ворогів преси» RSF потрапили Ердоган та ісламісти ISIS

До нового списку «ворогів преси» RSF потрапили Ердоган та ісламісти ISIS

17:20,
2 Листопада 2016
1391

До нового списку «ворогів преси» RSF потрапили Ердоган та ісламісти ISIS

17:20,
2 Листопада 2016
1391
До нового списку «ворогів преси» RSF потрапили Ердоган та ісламісти ISIS
До нового списку «ворогів преси» RSF потрапили Ердоган та ісламісти ISIS
Автори:
До списку «ворогів свободи преси», складеного організацією «Репортери без кордонів» (RSF), увійшли 35 глав держав та урядів, а також екстремістські та злочинні угруповання.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) до Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, який відзначається у середу, 2 листопада, оприлюднила новий список найбільших ворогів свободи преси у світі

Ознайомитися з переліком та досьє можна за посиланням

До оновленого списку входять 35 глав держав та урядів, екстремістські та злочинні угруповання, а також спецслужби. На думку «Репортерів без кордонів», саме вони уособлюють у особливо наглядній формі грубе придушення свободи преси цензурою, свавільними арештами, тортурами та вбивствами, пише Deutsche Welle.

Серед новачків ганебного рейтингу - президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі та лідер хунти Таїланду Прают Чан-Оча. Також до цьогорічного рейтингу потрапили президент Бурунді П'єр Нкурунзіза, король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд та президент Венесуели Ніколас Мадуро, а також повстанці-хусити в Ємені, терористичне угруповання ISIS та члени банди «Ансарулла Бангла» у Бангладеш.

«Багато нових імен серед ворогів свободи преси свідчать про те, що автократи та екстремісти будь-якого калібру досі можуть безкарно придушувати свободу слова, - заявив речник «Репортерів без кордонів» Міхаел Редіске. - Деякі правителі десятиліттями переслідують, піддають тортурам або вбивають критичних журналістів». На думку представника організації, ООН слід нарешті запровадити посаду спеціального уповноваженого із захисту журналістів.

Значаться у списку і багато «завсідників», які присутні у ньому протягом багатьох років. Серед них, зокрема, президент Росії Володимир Путін, президент Сирії Башар Асад, лідер Куби Рауль Кастро, президент Еритреї Ісайяс Афеворкі, президент Судану Омар аль-Башир, глава Китаю Сі Цзиньпін, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

В організації «Репортери без кордонів» зазначають, що не прагнуть перелічити у своєму списку «ворогів преси» усіх, хто своїми діями шкодить діяльності журналістів. У цьому списку викриваються найбільш показові у багатьох країнах приклади безкарних систематичних дій, спрямованих проти медіа. Востаннє організація оновлювала власний список «ворогів преси» до Міжнародного дня свободи преси у травні 2013 року.

Щоправда, навесні напередодні Дня свободи преси «Репортери без кордонів» на базі рекламної агенції BETC запустили іронічну кампанію «Великий рік для цензури» про 12 глав держав, які відзначають свою перемогу над свободою ЗМІ. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Володимир Путін, Реджеп Таїп Ердоган, Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду