Двох турецьких журналістів відпустили після 92 днів арешту

Двох турецьких журналістів відпустили після 92 днів арешту

11:39,
26 Лютого 2016
1771

Двох турецьких журналістів відпустили після 92 днів арешту

11:39,
26 Лютого 2016
1771
Двох турецьких журналістів відпустили після 92 днів арешту
Двох турецьких журналістів відпустили після 92 днів арешту
Автори:
Турецький суд звільнив з-під арешту головного редактора турецької газети Cümhuriyet («Республіка») Джана Дюндара і працівника новинного бюро в Анкарі Ердема Гюля, яких підозрювали в розголошуванні державної таємниці.

Про це повідомляє BBC.

Як писав MediaSapiens, Джана Дюндара і Ердема Гюля заарештували 26 листопада через публікацію репортажу, в якому говорилося, що турецькі власті намагалися постачати озброєння ісламістам в Сирії. Їх звинувачували у шпигунстві та допомозі «терористичним організаціям».

Однак конституційний суд Туреччини 24 лютого ухвалив, що звинувачення проти них порушують свободу слова та права цих громадян на особисту свободу та безпеку. Журналіствв звільнили з в’язниці 25 лютого вранці. Біля виходу з в'язниці їх вітали натовпи прихильників.

«Це суд над свободою слова. Ми звільнені, але більше 30 наших колег все ще в тюрмі. Сподіваюся, що це рішення прокладе шлях і до їх волі», - зазначив пан Дюндар.

Головний  редактор газети Cümhuriyet також заявив, що продовжить боротися за свободу преси, «поки цей концентраційний табір, який ви бачите за моєю спиною, не стане музеєм» (Маючи на увазі в’язницю. – ДМ).

Нагадаємо, цього місяця турецьке управління з нагляду за діяльністю ЗМІ заборонило висвітлення подій, пов'язаних з вибухом в Анкарі 17 лютого.

Минулого року Репортери без кордонів (RSF) гостро засуджували Туреччину за спроби змусити замовкнути ЗМІ, які критикують уряд, закликаючи Кабінет міністрів заборонити цим медіа використовувати комунікаційну інфраструктуру держави, застерігаючи, що уряд таким чином прагне «закрити рот» незалежним ЗМІ напередодні виборів. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AFP/Getty Images
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду