ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе

ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе

17:35,
17 Вересня 2015
2553

ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе

17:35,
17 Вересня 2015
2553
ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе
ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе
Автори:
Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дунья Міятович знову закликала українську владу розслідувати вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в заяві пані Міятович.

«Гонгадзе заплатив найвищу ціну за свою мужню роботу. Протягом 15 років його вбивство надає гнітючий ефект на свободу вираження та свободу ЗМІ в Україні. Замовники цього жахливого злочину повинні бути притягнуті до відповідальності», - заявила Міятович.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ також висловила стурбованість відсутністю прогресу в розслідуванні щонайменше дев'яти вбивств і численних нападів на представників ЗМІ з моменту початку конфлікту в Україні.

«Я закликаю українську владу забезпечити розслідування нападів на журналістів і притягнути винних до відповідальності», – наголосила Дуня Міятович

У Києві та ще кількох містах України відбулися акції вшанування пам'яті Гонгадзе та усіх журналістів Незалежної України, що втратили життя, виконуючи професійні обов’язки і намагаючись донести правду до співвітчизників.

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року, і відтоді замовників убивства слідство так і не встановило. Нині визнаний судом виконавець вбивства – екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, засуджений до довічного ув’язнення – оскаржує цей вирок.

За сім місяців цього року Інститут масової інформації зафіксував один випадок убивства журналіста, 30 побиття та нападів на журналістів, 39 перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та 9 випадків цензури. За минулий рік у полоні бойовиків побували 79 журналістів, загинуло семеро. Нині в руках сепаратистів з угруповання «ЛНР» вже дев’ять місяців перебуває луганська журналістка Марія Варфоломеєва.

Учора, 16-го вересня, під час прес-конференції, організованої в рамках акцій з вшанування пам’яті загиблих журналістів, представниця Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко розповіла, на якому етапі перебуває справа про вбивство Георгія Гонгадзе.

Як пояснила пані Теличенко, Олексій Пукач уже шість років перебуває під вартою, але вирок досі не набрав законної сили - через постійне затягування апеляційного розгляду справи. Згідно з останньою інформацією, розгляд скарги на вирок Пукачу перенесений на 17 вересня 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lh3.googleusercontent.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду