Мати викраденого ISIS японського журналіста звернулася із закликом звільнити сина

Мати викраденого ISIS японського журналіста звернулася із закликом звільнити сина

15:55,
23 Січня 2015
2336

Мати викраденого ISIS японського журналіста звернулася із закликом звільнити сина

15:55,
23 Січня 2015
2336
Мати викраденого ISIS японського журналіста звернулася із закликом звільнити сина
Мати викраденого ISIS японського журналіста звернулася із закликом звільнити сина
Автори:
Мати незалежного японського журналіста Кендзі Гото (Kenji Goto), над яким нависла загроза страти ісламськими терористами, звернулася з емоційним закликом звільнити його.

Про це повідомила Тhe Guardian.

«Мій син – не ворог “Ісламської держави”, - заявила 76-річна Дзюнко Ісідо (Junko Ishido). – У нього було єдине бажання – виконувати гуманітарну місію, розповідаючи про події у неспокійних  зонах світу».

Її тривожний заклик пролунав у Японському клубі закордонних кореспондентів напередодні того, як сьогодні закінчився термін дедлайну, висунутого терористами «Ісламської держави в Іраку і Леванті» (ISIS).

Як інформував MediaSapiens, на відео, розміщеному у мережі із зображенням двох японських бранців, кат, відомий як  «Джон-джихадист» (Hihadi John), вимагав від японського уряду заплатити за їхнє звільнення викуп $200 млн. Якщо цю вимогу не буде здійснено протягом трьох діб, погрожував він, заручників стратять.

47-річний журналіст Кендзі Гото у черговий раз приїхав до охопленої війною Сирії у жовтні минулого року, сподіваючись домовитися про звільнення з полону ісламістів свого знайомого співвітчизника – 42-річного бізнесмена Харуни Юкави (Haruna Yukawa). Однак сам потрапив у полон, і тепер над обома ними нависла загроза публічної екзекуції.

«Я можу як матір лише молитися за звільнення мого сина, - сказала Ісідо зі сльозами на очах. – Коли б я тільки могла запропонувати своє життя в обмін на його свободу. Для мене це було б невеличкою пожертвою».

Приголомшена горем жінка закликала уряд домогтися звільнення сина, якщо за це навіть доведеться заплатити викуп.

Японські урядовці відмовляються сказати чи зроблять це. Подібний крок, відзначає Тhe Guardian, означав би виникнення  кардинального розходження зі Сполученими Штатами та Великою Британію, які не практикують цього з терористами.

Головний урядовий речник Йосіхіде Суга (Yoshihide Suga) заявив: Японія користувалася усіма можливими каналами, щоб встановити контакти з тими хто утримує заручників. Однак, відколи минулого вівторка у мережі було розміщене відео, ISIS не відповідає на звернення.

Натомість японська національна мовна корпораціяNHK інформує про отримання повідомлення. Речник «Ісламської держави в Іраку і Леванті» сказав, що невдовзі оприлюднить заяву.

Експерт з ісламського права Ко Наката (Ko Nakata) і журналіст Коусуке Цунеока (KousukeTsuneoka), які прийняли мусульманство, звернулися до екстремістів, що утримують  японських бранців.

«Три доби – надто короткий  термін, - говориться  в їхній заяві, оголошеній англійською та  арабською мовами. – Будь ласка, зачекайте ще трохи. Якщо існує можливість для переговорів, ми  готові приїхати й вести їх».

Наката запропонував використати викуп у $200 млн. за звільнення бранців для надання гуманітарної допомоги біженцям і жителям  територій, контрольованих  «ісламською державою  в Іраку і  Леванті».  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
theguardian.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду