Заборона X у Бразилії спровокувала сплеск популярності Bluesky

Заборона X у Бразилії спровокувала сплеск популярності Bluesky

12:51,
1 Вересня 2024
2486

Заборона X у Бразилії спровокувала сплеск популярності Bluesky

12:51,
1 Вересня 2024
2486
Заборона X у Бразилії спровокувала сплеск популярності Bluesky
Заборона X у Бразилії спровокувала сплеск популярності Bluesky
За два дні до платформи Bluesky приєдналося 500 тисяч нових користувачів. Додаток очолив рейтинг безкоштовних iPhone-додатків у Бразилії, випередивши Threads від Meta.

Рішення бразильського суду заблокувати X (колишній Twitter) принесло користь його конкурентам, зокрема Bluesky. Платформа мікроблогів оголосила в п’ятницю, що спостерігає рекордну активність, адже за останні два дні до неї приєдналося 500,000 нових користувачів. Сьогодні Bluesky займає перше місце серед безкоштовних застосунків для iPhone у Бразилії, випереджаючи Threads від Meta, який займає друге місце.

Про це пише TechCrunch.

Bluesky був вперше анонсований у 2019 році як ініціатива під егідою Twitter для створення відкритого децентралізованого соціального протоколу. З того часу платформа стала незалежною корпорацією суспільної користі, а засновник Twitter Джек Дорсі залишив раду директорів на початку цього року.

Тим часом X під керівництвом Ілона Маска веде судову боротьбу з Верховним судом Бразилії через відмову блокувати певні акаунти, які, на думку судді Александра де Мораеса, поширюють дезінформацію про вибори.

На початку цього місяця платформа X оголосила про припинення роботи в Бразилії, а Мораес пригрозив заборонити платформу, якщо компанія не призначить юридичного представника в країні, що й було зроблено. Також суддя пригрозив штрафами користувачам, які намагатимуться обійти заборону за допомогою VPN.

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва попрощався зі своїми підписниками на X, надавши посилання на свої інші акаунти в соціальних мережах, зокрема і на Bluesky.

Нагадаємо, на початку 2024 року Мораес розпочав кримінальне розслідування щодо Ілона Маска після того, як власник X заявив, що не підкориться судовому рішенню та відновить доступ до заблокованих акаунтів. Однак згодом компанія змінила свою позицію і погодилася блокувати ці акаунти.

31 серпня Бразилія почала блокувати соціальну платформу X, що належить американському підприємцю Ілону Маску, зробивши її майже недоступною через мобільний додаток. Це сталося після того, як компанія не виконала наказ судді Верховного суду Бразилії Александра де Мораеса призначити юридичного представника в країні

Фото: Bluesky.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду