Голлівудські актори оголосили страйк через загрозу ШІ у відеоіграх

Голлівудські актори оголосили страйк через загрозу ШІ у відеоіграх

14:29,
27 Липня 2024
1377

Голлівудські актори оголосили страйк через загрозу ШІ у відеоіграх

14:29,
27 Липня 2024
1377
Голлівудські актори оголосили страйк через загрозу ШІ у відеоіграх
Голлівудські актори оголосили страйк через загрозу ШІ у відеоіграх
Великі виробники відеоігор, такі як Activision, Warner Bros і Walt Disney, зіткнулися зі страйком голлівудських виконавців через використання штучного інтелекту (ШІ). Це сталося через півтора року переговорів щодо нового контракту між компаніями та профспілкою, яка представляє понад 2500 виконавців відеоігор.

Актори Голлівуду, які працюють у відеоігровій індустрії, оголосили про початок страйку через загрозу використання штучного інтелекту (ШІ). Про це пише ВВС.

Зазначається, що сторони домовилися щодо заробітної плати та безпеки праці, але захист, пов’язаний із використанням технології ШІ, залишається основною перешкодою.

До масових дій закликала Гільдія кіноакторів — Американська федерація артистів телебачення та радіо (Sag-Aftra), яка минулого року паралізувала Голлівуд страйком акторів кіно й телебачення.

 «Хоча було досягнуто домовленостей з багатьох питань... роботодавці відмовляються прямо стверджувати, що вони захищатимуть усіх виконавців», — ідеться в заяві Гільдії.

Зокрема актори стурбовані можливістю використання генеративного штучного інтелекту для відтворення їхніх голосів і фізичної зовнішності для анімації персонажів відеоігор без належної компенсації.

«Ми не погоджуватимемося на контракт, який дозволяє компаніям зловживати штучним інтелектом на шкоду нашим членам», — додали в Гільдії.

Проте студії відеоігор заявили, що вже зробили достатньо поступок вимогам профспілки.

«Ми розчаровані тим, що профспілка вирішила піти, коли ми настільки близькі до угоди», — сказала представниця 10 виробників відеоігор, які ведуть переговори з Гільдією, Одрі Кулінг.

Інтерактивна медіаугода поширюється на виконавців, які надають послуги озвучення та знімаються на камеру для створення персонажів відеоігор.

Остання така угода, яка не передбачала захисту штучного інтелекту, мала закінчитися в листопаді 2022 року, але була продовжена на щомісячній основі, поки тривали переговори.

Торік після страйку телевізійні та кіноактори в США отримали 1 млрд доларів у вигляді нових зарплат і пільг, а також гарантії щодо використання ШІ.

У поєднанні з окремим страйком сценаристів ці дії серйозно перервали кіно- й телевиробництво та коштували економіці Каліфорнії понад 6,5 млрд доларів.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року профспілка акторів SAG-AFTRA і студії уклали трудову угоду, яка поклала край майже шестимісячній суперечці, що призвела до зупинки кіно- й телевиробництва.

Цим контрактом передбачені підвищення зарплати і бонуси за трансляцію, які, за словами профспілкових лідерів, становлять понад 1 млрд доларів за три роки, а також захист працівників від використання ШІ в кіновиробництві.

Читайте також:

Фото: скриншот з відео ютуб-каналу «Call of Duty»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду