«Вікімедіа Україна» запрошує до участі в десятому фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

«Вікімедіа Україна» запрошує до участі в десятому фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

11:10,
22 Липня 2023
1838

«Вікімедіа Україна» запрошує до участі в десятому фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

11:10,
22 Липня 2023
1838
«Вікімедіа Україна» запрошує до участі в десятому фотоконкурсі «Вікі любить Землю»
«Вікімедіа Україна» запрошує до участі в десятому фотоконкурсі «Вікі любить Землю»
Професійні фотографи та аматори до 31 липня можуть завантажити власні світлини, які були зроблені до 23 лютого минулого року включно.

Професійних фотографів та аматорів запрошують долучитися до десятого — ювілейного — фотоконкурсу «Вікі любить Землю». Українська частина міжнародного проєкту триватиме до 31 липня. Про це повідомила громадська організація «Вікімедіа Україна», яка проводить конкурс у нашій країні. 

Цьогоріч з міркувань безпеки до участі у фотоконкурсі приймають лише ті файли, що були зроблені до 23 лютого 2022 року (включно).

«Сьогодні українська природа переживає складні часи через техногенні катастрофи, спричинені державою-терористом, як-от нещодавнє знищення Каховської ГЕС. Через російську агресію багато природоохоронних територій нині пошкоджені, заміновані чи перебувають під тимчасовою окупацією.

Конкурс "Вікі любить Землю" у 2023 році має на меті зібрати якомога більше архівних світлин української природи, які стануть у пригоді при оцінюванні масштабів втрат та під час відновлення обʼєктів природно-заповідного фонду України», — розповів член організаційного комітету «Вікі любить Землю» Євген Букет.

Усі призери та призерки «Вікі любить Землю»-2023 отримають призи від ГО «Вікімедіа Україна». 15 найкращих світлин представлять нашу країну на міжнародному етапі конкурсу.

Організатори зауважили, що завантажувати можна лише власні світлини, які відповідають правилам. З ними ви можете ознайомитися тут. Списки пам’яток та інструкції із завантаження фото доступні на сторінці конкурсу.

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — найбільший у світі фотоконкурс пам’яток природи. Метою проєкту є формування якомога ширшої бази фотографій обʼєктів природно-заповідного фонду для наповнення «Вікіпедії» та інших вікіпроєктів, а також сприяння охороні довкілля і захисту природи.

Загалом у 2023 році про намір проводити «Вікі любить Землю» оголосили 53 країни. Упродовж десятиріччя конкурс бодай раз проводився у 89 країнах світу на всіх континентах, окрім Антарктиди.

За цей час учасники змагання завантажили до вікісховища понад 850 тисяч світлин, майже 200 тисяч з яких уже ілюструють статті «Вікіпедії» різними мовами.

Нагадаємо, в Україні міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю» проходить вдесяте. Минулого року через повномасштабну агресію Росії проти нашої держави та потенційну небезпеку для учасників та учасниць організатори відмовилися від проведення конкурсу.

У 2021 році українська світлина опинилася серед переможців міжнародного конкурсу «Вікі любить Землю 2021». На фото Володимира Бурдяка, яке назвали одним із 15 найкращих, зображені три самки оленя у Національному природному парку «Кременецькі гори» на Тернопільщині. Загалом у 2021-му змагання проходило в 30 країнах. 

Фото: «Вікімедіа Україна» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду