Фотографка з Нідерландів видасть книжку про Дебальцеве

Фотографка з Нідерландів видасть книжку про Дебальцеве

13:40,
12 Лютого 2023
2359

Фотографка з Нідерландів видасть книжку про Дебальцеве

13:40,
12 Лютого 2023
2359
Фотографка з Нідерландів видасть книжку про Дебальцеве
Фотографка з Нідерландів видасть книжку про Дебальцеве
Фотокнига Debaltsevo, Where Are You? розповідає історію родини авторки та трьох сімей, які були змушені залишити місто через війну.

Нідерландська фотографка з українським корінням Карін Верслуйс 19 лютого опублікує фотокнигу Debaltsevo, Where Are You? («Де ти, Дебальцево?»). Книга містить особисте дослідження історії родини Верслуйс, над яким вона працює ще з 2013 року. Про це авторка розповіла в інтерв'ю для Bird In Flight. 

Фотографка розповідає історію її бабусі, яку вивезли з Дебальцевого до німецького трудового табору під час Другої світової війни. Верслуйс досліджувала своє коріння з 2013 року, а за три роки вперше приїхала до України, аби розвіяти прах бабусі, яка померла у 2014 році.

Окрім цього, книга знайомить з трьома українськими родинами, яким через війну довелося поїхати з Дебальцевого у 2015 та 2022 році. 

У Debaltsevo, Where Are You? можна побачити архівні зображення, фотографії та тексти англійською мовою з онлайн-перекладом нідерландською та українською.

Верслуйс зазначила, що використовує російську версію назви «Дебальцево», тому що так казала її бабуся. Однак всі інші топоніми у книзі написані українською. 

Нагадаємо, 11 січня в Києві презентували книгу-фотоальбом «Іловайськ», присвячену подіям Іловайської операції 2014 року. У виданні зібрані роботи фотографів Максима Левіна, Олександра Глядєлова, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка. 

За словами заступника міністра культури Тараса Шевченка, Макс Левін був головним ідейним творцем книги. Роботу над нею розпочали понад рік тому, втім спершу повномасштабне російське вторгнення, а згодом трагічна загибель Левіна внесли зміни в реалізацію проєкту.

Фото: karineversluis.nl

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду