60 шкіл із 17 областей отримали допомогу в межах проєкту Reducation

60 шкіл із 17 областей отримали допомогу в межах проєкту Reducation

10:43,
8 Серпня 2023
1694

60 шкіл із 17 областей отримали допомогу в межах проєкту Reducation

10:43,
8 Серпня 2023
1694
60 шкіл із 17 областей отримали допомогу в межах проєкту Reducation
60 шкіл із 17 областей отримали допомогу в межах проєкту Reducation
«Освіторія» реалізує проєкт допомоги школам для відновлення навчального процесу і подолання впливу війни.

Громадська спілка «Освіторія» започаткувала проєкт невідкладної допомоги школам для відновлення навчального процесу та зменшення впливу війни на доступ дітей до якісної освіти Reducation. За три тижні отримали понад 1200 заявок від учителів і директорів навчальних закладів з 24 областей України. У межах проєкту допомогу вже отримали 60 шкіл із 17 областей, повідомила пресслужба «Освіторії».

За інформацією громадської спілки, найбільша кількість запитів надійшла із Львівської області, де багато внутрішньо переміщених осіб; а також із Сумської та Запорізької областей, де школи перебували в окупації чи під обстрілами. На прифронтові регіони Донецької, Луганської, Запорізької областей припало 40% усіх запитів.

90% запитів стосуються закупівлі матеріально-технічного забезпечення, спортивного інвентарю, а також часткового ремонту навчальних закладів: відновлення вікон, обладнання класів.

Ще 10% запитів стосуються методичної підтримки: є потреба в тренінгах для вчителів на тему психологічної допомоги учням з Донецької області, а також у тренінгах щодо організації дистанційного навчання.

«Від більшості історій крається серце. Наприклад, одна з них — запит від прифронтової школи на Сумщині на інвентар для спортивних ігор з дітьми. Під час окупації росіяни не залишили у школі взагалі нічого — вкрали навіть м’ячі та скакалки. Зараз школа на дистанційному навчанні, але вчитель фізкультури з власної ініціативи збирає школярів ввечері, щоб вони хоч якось спілкувалися, рухалися, щоб відволікалися від постійного стресу: є діти, батьки яких на фронті, є й ті, у яких вже немає батьків. Тобто спортивний зал — зараз єдине місце, де діти можуть збиратися наживо», — розповіла голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

За два місяці роботи проєкту 60 шкіл отримали адресну допомогу на понад 3,5 мільйона гривень. У цих навчальних закладах навчається загалом понад 23 тисячі учнів. Серед наданої допомоги: 86 ноутбуків для вчителів, 170 планшетів для учнів, 20 роутерів і безперебійників, а ще мультимедійне обладнання, генератори тощо.

Фінансова підтримка проєкту була забезпечена грантом від TED Foundation. Логістичним партнером REducation стала компанія «Нова Пошта».

Проєкт REducation триває: на сайті громадської спілки «Освіторія» директори навчальних закладів можуть залишити заявку на отримання допомоги. Також на сторінці проєкту кожен охочий може підтримати REducation донатом.

Нагадаємо, благодійний фонду savED запустив сайт для міжнародного фандрейзингового збору коштів на відбудову шкіл в Україні.

Фото: ГС «Освіторія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду