Система е-ТТН із серпня запрацює в Україні

Система е-ТТН із серпня запрацює в Україні

11:55,
29 Січня 2023
3166

Система е-ТТН із серпня запрацює в Україні

11:55,
29 Січня 2023
3166
Система е-ТТН із серпня запрацює в Україні
Система е-ТТН із серпня запрацює в Україні
Тестування системи розпочнуть за п'ять днів.

Електронна товарно-транспортна накладна (е-ТТН) стане обовʼязковою в Україні з 1 серпня 2023 року. Про це повідомив голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм у фейсбуці.

Найєм анонсував початок тестування e-ТТН за п’ять днів. За його словами, ринок матиме 6 місяців на те, щоб система запрацювала і бізнес міг відмовитись від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних документів. 

«Ми точно розуміємо, що е-ТТН зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим. Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І загалом це перший крок до впровадження міжнародних документів — e-CMR», — йдеться в повідомленні.

Деякі провайдери електронного документообігу вже пройшли тестування і можуть взаємодіяти з системою. Наразі бізнес теж закликають долучатися.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури зазначили, що працювати з документом можна буде у режимі реального часу одночасно відправнику, одержувачу та перевізнику. 

Нагадаємо, невдовзі з'явиться можливість розмитнення авто через портал «Дія». Система автоматично розраховуватиме вартість авто після того, як власник внесе показники у калькулятор.

Ілюстрація: портал проєкту е-ТТН

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду