У «Вікіпедії» оновили інтерфейс вперше за десять років

У «Вікіпедії» оновили інтерфейс вперше за десять років

17:30,
19 Січня 2023
2273

У «Вікіпедії» оновили інтерфейс вперше за десять років

17:30,
19 Січня 2023
2273
У «Вікіпедії» оновили інтерфейс вперше за десять років
У «Вікіпедії» оновили інтерфейс вперше за десять років
Серед оновлень — зміст, шапка сайту, що прокручується, та зміна місця кнопки для перемикання мов.

Онлайн-енциклопедія «Вікіпедія» запускає перше велике оновлення дизайну за понад десятиліття. Про це повідомила громадська організація Wikimedia Foundation.

Відтепер пошук статей полегшується через використання зображень та описів. Окрім цього, інструменти для перемикання мов зʼявляться у більш помітному місці, а шапка сайту буде прокручуватися під час прогортування сторінки. У компанії зазначили, що це дозволить користувачам зосередитися на читанні та редагуванні. Також з’явиться зміст, який дозволить орієнтуватися під час читання.

Понад 30 груп волонтерів з різних країн світу, від Індії до Аргентини, брали участь у концептуалізації, розробці продукту, тестуванні та розгортанні. Окрім цього, вдосконалення додатково сформували за допомогою глобальних досліджень та відгуків користувачів.

Вдосконалений інтерфейс не скасовує попередні функції сервісу. Оновлення вже працює в англійській «Вікіпедії», а згодом пошириться й на інших 318 мовних версій енциклопедії.

Нагадаємо, нещодавно українська «Вікіпедія» вперше подолала річний рубіж в 1 млрд переглядів. За шість років її популярність зросла на 100%, тобто вдвічі.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» повідомляла, що найпопулярнішою статтею в українській Вікіпедії у 2022 році стала публікація «Російське вторгнення в Україну (2022)», яка отримала 3 715 590 переглядів. На вершині рейтингу також опинились статті про вже колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича та Україну.

Фото: Noj Han / flickr, Вікімедіа Україна

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду