Три фото з України увійшли до рейтингу найкращих за версією The Guardian

Три фото з України увійшли до рейтингу найкращих за версією The Guardian

17:04,
28 Грудня 2022
7390

Три фото з України увійшли до рейтингу найкращих за версією The Guardian

17:04,
28 Грудня 2022
7390
Три фото з України увійшли до рейтингу найкращих за версією The Guardian
Три фото з України увійшли до рейтингу найкращих за версією The Guardian
У двадцятці найкращих фотографій є кадри авторства захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького, харківського фотографа Сергія Бобока та фотожурналіста The Washington Post Сальвана Джорджеса.

Три фотографії з України увійшли до рейтингу найкращих за версією британського видання The Guardian.

Однією з них стала фотографія, яку захисник Дмитро «Орест» Козацький зробив 16 травня на металургійному комбінаті «Азовсталь» у Маріуполі. На знімку зображений воїн у променях сонця.

«Під час багатомісячної облоги міста загинули тисячі людей, місто майже повністю знищили. На "Азовсталі" трималися останні осередки опору Маріуполя. У тунелях і складах заводу разом ховалися військові та сотні мирних жителів», — пише The Guardian.

17 травня українські військові вийшли з «Азовсталі». Дмитра Козацького та 214 захисників Маріуполя звільнили з полону під час обміну у вересні.

Також у рейтинг найкращих потрапила світлина харківського фотографа Сергія Бобока для AFP. На ній зображені волонтери Анастасія Грачова та Антон Соколов, які святкують весілля на руїнах міста. Весільна церемонія відбулася на одній зі станцій харківського метро, а весільну фотосесію влаштували на вулицях зруйнованого міста.

«Це фото про кохання — наше бажання бути поруч у часи небезпеки. Я раз за разом бачив це в Харкові: батьки ховали дітей від бомбардувань; сусіди допомагали одне одному; лікар два тижні жив у лікарні, щоб допомогти якомога більшій кількості постраждалих. Але це також світлина про стійкість і незламність харків'ян, незважаючи на смерть, руйнування та величезні втрати», — розповів Сергій Бобок.

У добірці The Guardian є також фото Сальвана Джорджеса для The Washington Post, яке він зробив в Україні 5 березня. На знімку зображене подружжя, яке прощається на залізничному вокзалі в Одесі.

«Я йшов по перону, коли побачив світло з вікна. Там був чоловік, який емоційно прощався з жінкою. Я відклав камеру. Це може бути їхнє останнє прощання: я не маю права його переривати. Але чоловік кивнув, тож я почав фотографувати. Я помітив, що плачу за камерою. Коли потяг рушив, чоловік ішов за ним вздовж платформи. Коли він не встигав, повернувся до мене зі сльозами на очах. Ми стояли разом мовчки», — розповів фотограф.

Загалом до рейтингу The Guardian увійшло 20 світлин.

Нагадаємо, фотографія, де українські військові грають у шашки коктейлями Молотова, увійшла до рейтингу найбільш вражаючих за версією ВВС. Її в березні 2022 року зробив австралійський фотограф Кріс Макграт.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
18:15 / 28.12.2022
Ці фото про незламність нашого народу і підлу та мерзенну душу цих недороблених рашоімперців. Колись люди по всьому світі при зустрічі з цапами будуть плювати їм в обличчя.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду