Швейцарський художник розпочав у Києві проєкт «Різдвяне світло для надії»

Швейцарський художник розпочав у Києві проєкт «Різдвяне світло для надії»

11:27,
24 Грудня 2022
2525

Швейцарський художник розпочав у Києві проєкт «Різдвяне світло для надії»

11:27,
24 Грудня 2022
2525
Швейцарський художник розпочав у Києві проєкт «Різдвяне світло для надії»
Швейцарський художник розпочав у Києві проєкт «Різдвяне світло для надії»
Для світлового туру Геррі Хофштеттер привіз власний генератор. Під час шоу проходить збір коштів на мистецьку підтримку України.

23 грудня Андріївська церква у Києві засяяла новими кольорами. Художник Геррі Хофштеттер розпочав тур «Різдвяне світло для надії», повідомляє Суспільне.

Під час мистецької акції Геррі Хофштеттер підсвічуватиме відомі будівлі та пам’ятники міста. Святкові ілюмінації можна побачити в Києві 23, 24 і 25 грудня з 16:00 до 22:00. В перший день підсвітили Андріївську церкву, Національний музей історії України, дзвіницю Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлю Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка та дзвіницю Софійського собору.

«На жаль, багато людей не можуть відсвяткувати Різдво в повній мірі. Тур покликаний показати всьому світу та дати надію, що все буде добре», — каже Хофштеттер.

До України художник приїхав із командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором.

Зображення транслюються в прямому ефірі, аби святковий світловий дизайн могли оцінити і українці з інших міст, і військові на фронті. Під час акції збирають кошти на мистецьку підтримку України. З проєкцій створюють NFT-зображення для продажу на платформі Opensea NFT. 

Проєкт створили за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства внутрішніх справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Геррі Хофштеттер — митець зі Швейцарії, який спрямовує свої акції на захист екології та довкілля. Один із останніх його проєктів — освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії як акція солідарності у глобальному карантині 2020 року через COVID-19. Під час акції художник протягом п’яти тижнів мешкав біля підніжжя Маттерхорну і щовечора виставляв прапор країни, мешканці якої зазнали наслідківд пандемії.

Фото Дар'ї Сидоренко, Суспільне

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Неллі
01:05 / 25.12.2022
А де саме можна подивитися це світлове шоу в прямому ефірі, підкажете, будь ласка? Не можу знайти, всі пишуть, що є онлайн, і ніхто не дає посилання
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду