Серіали HBO можуть стати недоступними в Україні з 2023 року

Серіали HBO можуть стати недоступними в Україні з 2023 року

11:05,
24 Жовтня 2022
7378

Серіали HBO можуть стати недоступними в Україні з 2023 року

11:05,
24 Жовтня 2022
7378
Серіали HBO можуть стати недоступними в Україні з 2023 року
Серіали HBO можуть стати недоступними в Україні з 2023 року
Наразі українці мають змогу легально дивитися контент каналу завдяки російському посереднику, але після закінчення контракту співпраця буде припинена.

Серіали HBO, включно із «Грою престолів» і «Домом Дракона», ймовірно, не будуть доступні в Україні з 2023 року. Про це повідомляє The Village Україна.

Як зазначає видання, оскільки американський кабельний канал HBO та стримінговий сервіс HBO Max офіційно не працюють в Україні, українські OTT-сервіси повинні співпрацювати із ліцензіатами, які мають права на їхній контент. З квітня 2021 року таким ліцензіатом став російський сервіс Amediateka, що уклав контракт з українським дистриб’ютором Oll.TV, який входив до медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» (МГУ). В листопаді 2021 року МГУ надала права на трансляцію HBO ще одному українському сервісу – Megogo. Після припинення роботи Oll.TV у липні 2022 року Megogo залишився єдиним офіційним постачальником контенту HBO в Україні. Контракт між МГУ та Amediateka чинний до 31 грудня 2022 року, після чого Megogo не планує продовжувати співпрацю з каналом через посередників.

«Компанія Megogo не співпрацює з країною-агресором РФ. Американський контент від правовласника HBO ми отримуємо через українського дистриб‘ютора "МГУ", і цей контракт діятиме до кінця 2022 року. Надалі ми будемо показувати контент HBO лише в тому випадку, якщо контрагентом буде не російська компанія», – відповіли в Megogo на запит The Village Україна.

За словами представників компанії Megogo, вони звернулися до HBO щодо прямого контракту й очікують від правовласника запрошення на участь у тендері на трансляцію контенту.

«Сподіваємося, що згодом зможемо співпрацювати з HBO напряму. І подамо приклад й іншим міжнародним правовласникам, що український ринок – перспективний і важливий», – заявили в компанії.

«Дім Дракона» – один з останніх великих серіалів каналу HBO та сервісу HBO Max, прем’єру яких можна було легально переглянути в Україні паралельно з рештою світу. 24 жовтня з’явилася остання серія першого сезону серіалу.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що «Дім Дракона» став найпопулярнішою прем’єрою за всю історію HBO.

Фото: HBO

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду