РНБО запустила сайт із санкційними списками

РНБО запустила сайт із санкційними списками

13:15,
5 Жовтня 2021
3173

РНБО запустила сайт із санкційними списками

13:15,
5 Жовтня 2021
3173
РНБО запустила сайт із санкційними списками
РНБО запустила сайт із санкційними списками
Автори:
У переліку нині 3960 фізичних осіб та 1825 юридичних осіб.

Рада національної безпеки і оборони України запустила сайт зі списком осіб та компаній, проти яких Україна ввела санкції.

Сайт з переліком фізичних та юридичних осіб, проти яких застосовані обмежувальні заходи (санкції), поки працює у тестовому режимі. Ці списки на самому сайті наразі не відображаються, однак їх можна завантажити. У переліку нині 3960 фізичних осіб та 1825 юридичних осіб.

Раніше Рада національної безпеки та оборони України повідомила, що нібито не уповноважена блокувати доступ до сайтів, зокрема до ресурсу з базою даних, що може містити майже 53 мільйони записів персональних даних українців. Водночас в Україні низка ресурсів заблоковані провайдерами, відповідно до санкцій РНБО. Зокрема, останні санкції були запроваджені 21 серпня проти видань «Московський комсомолець», «Ведомости», «Ера-медіа», «Онлі Ньюз», «Версія», «Народні новини», «ANNA-News», «Ростелеком» тощо. Санкції РНБО, які президент ввів у дію своїм указом, передбачають блокування українськими інтернет-провайдерами доступу до цих ресурсів терміном на три роки.

13 вересня Офіс Уповноваженої з прав людини повідомив, що знайшов в інтернеті сайт із базою даних українців, що може містити майже 53 мільйони записів персональних даних. Начальник відділу протидії злочинам у сфері комп'ютерних систем Департаменту кіберполіції НПУ Сергій Липка повідомив, що правоохоронці розпочали розслідування через цей сайт за ч. 1 ст. 182 ККУ (порушення недоторканності приватного життя). За даними поліції, цей ресурс розташований на хостинг-провайдері за межами України, не оновлюється та не активний уже більше року.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що провайдери за рішенням Ради національної безпеки та оборони України мають заблокувати доступ до цього сайта. Начальник відділу протидії злочинам у сфері комп'ютерних систем Департаменту кіберполіції НПУ Сергій Липка повідомив, що правоохоронці розпочали розслідування через цей сайт за ч. 1 ст. 182 ККУ (порушення недоторканності приватного життя). Поліція встановила, що база даних знаходиться не в Україні, не оновлюється та не активна вже більше року.

Фото: delo.ua, скріншот 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду