ВООЗ не розглядає версію, що коронавірус потрапив до Китаю ззовні

ВООЗ не розглядає версію, що коронавірус потрапив до Китаю ззовні

19:10,
18 Лютого 2021
1239

ВООЗ не розглядає версію, що коронавірус потрапив до Китаю ззовні

19:10,
18 Лютого 2021
1239
ВООЗ не розглядає версію, що коронавірус потрапив до Китаю ззовні
ВООЗ не розглядає версію, що коронавірус потрапив до Китаю ззовні
Автори:
Раніше цю версію неодноразово озвучували китайськи чиновники

Коронавірус «дуже малоймовірно» міг потрапити до Китаю ззовні. Так вважають експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, які  намагалися з’ясувати походження та шляхи первинної передачі вірусу під час  дослідження у Китаї. Тому ВООЗ не розглядає версію завезення вірусу з іншої країни. Про це повідомив на черговому брифінгу голова групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я в цій країні Пітер Бен Ембарек.

«Ідея потрапляння вірусу до Китаю через продукти харчування чи упаковку - це не та, на якій ми фокусуємося», - зазначив Ембарек.

Він додав, що ВООЗ в першу чергу розглядає  варіант, що COVID-19 міг поширитися на ринку в Ухані через заморожене м'ясо. Але  ринок морепродуктів, як вже з’ясували експерти раніше, не був  джерелом інфекції, лише місцем, де стався спалах. Ранішні випадки не мають відношення до ринку.

Але на початку пандемії декілька чиновників Китаю  просували ідею про те, що коронавірус завезли в Китай американські військові (при чому в раді заяв китайських дипломатів звучали припущення, що вірус був і створений в США). Пізніше цей фейк поширювався в китайських соцмережах.

Mediasapiens вже писав про основні висновки роботи цієї дослідницької групи у Китаї – вони не знайшли доказів штучного походження вірусу, вважають, що місцем походження вірусу був саме Ухань, а природним  джерелом його є кажани. Однак вчені не змогли з’ясувати, як саме він кажанів вірус потрапив до людини,  тому вони вважають, що існувала інша тварина, яка  передала коронавірус від кажана до людини. Яка це тварина, наразі невідомо.

Пізніше група вчених заявила, що вірус поширився в Ухані значно ширше, ніж повідомляла влада  Китаю, та намагається отримати доступ до сотен тисяч аналізів крові пацієнтів.  

Фото: pravda.com.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду