Розслідування про «палац Путіна» майже не змінило ставлення росіян до президента Росії

Розслідування про «палац Путіна» майже не змінило ставлення росіян до президента Росії

17:11,
8 Лютого 2021
2342

Розслідування про «палац Путіна» майже не змінило ставлення росіян до президента Росії

17:11,
8 Лютого 2021
2342
Розслідування про «палац Путіна» майже не змінило ставлення росіян до президента Росії
Розслідування про «палац Путіна» майже не змінило ставлення росіян до президента Росії
Автори:
3% з тих, хто дивився фільм або знає про нього, покращили ставлення до Путіна, 17% - погіршили; третина вважає, що він містить неправдиві факти

Лише 17% росіян, які подивилися фільм-розслідування «Палац для Путіна»  Фонду боротьби з корупцією (ФБК), що очолює Олексій Навальний,  погіршили своє ставлення до президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє ВВС із посиланням на дослідження  соціологічної служби «Левада-центр». 

Фільм «Палац для Путіна» подивилися 26% росіян, свідчать дані опитування "Левада-центру. Ще 10% знайомі з його змістом і 32% чули про нього, але не знають подробиць. Майже третина опитаних (31%) заявили, що нічого не чули про фільм.

При цьому фільм практично не вплинув на ставлення росіян до Володимира Путіна. 77% респондентів, які бачили фільм або щось чули про нього, не змінили свого ставлення до президента Росії, ще 3% - покращили його. Лише у 17% опитаних, знайомих зі змістом фільму, погіршилося ставлення до президента.

Третина (33%) тих, хто дивився фільм або чув про нього, впевнені, що викладене у фільмі - неправда, 17% переконані в правдивості фільму, 38% вважають, що інформація у фільмі схожа на правду, але не змогли оцінити достовірність звинувачень.

При цьому серед респондентів 18-24 років 59% тих, хто вважає викладене у фільмі схожим на правду, 23% впевнені в його правдивості. Серед літніх респондентів ситуація інша - 49% опитаних 55 років і старше, які дивилися фільм або чули про нього, вважають викладені в ньому факти неправдою.

Серед людей старшого віку фільм дивилися тільки 23% респондентів, серед молоді 18-24 років - 37%. З респондентів, для яких основне джерело новин - телебачення, фільм подивилися тільки 19% учасників опитування. Серед тих, для кого основне джерело інформації соцмережі, - 36%, інтернет-видання - 39%, телеграм-канали - 61%.

Нагадаємо, що розслідування «Палац для Путіна» було викладено на ютьюб-каналі Навального 19 січня 2021 року – за цей час його подивилися більше 110 мільйонів разів. В фільмі повідомляється про палац на березі Чорного моря, біля міста Геленджик, якій, за даними ФБК,  будується для президента РФ. Будівля площею більше 17,7 тисяч квадратних метрів розташована на  ділянці у 68 гектарів; на території  ділянки є також льодова арена, храм, гостьовий будинок, оранжерея, два майданчика для гелікоптерів, амфітеатр та інші споруди.  Комплекс контролюється фірмами, що належать близькому оточенню Путіна, будівництво фінансується частково коштами держкомпаній, частково – компаній, які належать «друзям» Володимира Путіна. Будівництво почалося у 2005 році, її орієнтовна вартість - 1,35 млрд доларів. Будівля неодноразово змінювала номінальних власників. Після виходу фільму мільярдер Аркадій Ротенберг, який перебуває з 2014 року під санкціями США через порушення суверенітету та територіальної цілісності України,  заявив, що палац належить йому, і він планує  створити в ньому апарт-готель.

Фото: ФБК

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
17:47 / 08.02.2021
Дворец Путина сообщил, что фильм Алексея Навального не повлиял на Дворец Путина ! Тем более, не повлиял на Путина !
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду