Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун

Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун

18:36,
29 Січня 2021
4379

Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун

18:36,
29 Січня 2021
4379
Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун
Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун
Автори:
Раніше вона працювала на каналі «1+1» та у BBC Reel.

Менеджеркою загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун. Про це повідомили у Facebook заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко та заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Буквально нещодавно вона повернулася з Британії, де працювала журналісткою та редакторкою міжнародної платформи BBC Reel і займалася побудовою комунікацій для англійського стартапу. Має 5 років досвіду роботи в тележурналістиці. Зокрема, була авторкою та журналісткою проєктів "Наші в Америці" та "Люди дій" на 1+1. За освітою Валерія магістр Лондонської школи економіки, вивчала управління медіа та комунікаціями. Працювала у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку», - йдеться в повідомленні.

Серед перших запланованих кроків Валерії Ковтун на посаді:

  • створити єдину національну платформу з медіаграмотності;
  • провести інформаційну кампанію із залученням українського ІТ-бізнесу та українських інфлюенсерів;
  • впровадити систему моніторингу та збору статистичних даних про те, як українці володіють компетентностями з медіаграмотності;
  • розробити практичні курси з медіграмотності за підтримки партнерів;
  • провести серію тренінгів для локальних лідерів.

«На новій посаді разом з людьми, чиї цінності мені близькі, будемо запускати державний механізм медіаграмотності в Україні. У своїй новій роботі я націлена на результат. Ним має стати суспільство, яке усвідомлює небезпеки від маніпуляцій і обдумано споживає контент. А якщо в населення є запит на якісну інформацію, творці контенту, у свою чергу, будуть його задовольняти», - прокоментувала своє призначення Валерія Ковтун.

Нагадуємо, Міністерство культури та інформаційної політики анонсувало новий державний проєкт з медіаграмотності в липні 2020 року. 

На думку міністра Олександра Ткаченка, проєкт повинен бути з широким покриттям, охоплюючи якомога більшу частину населення, для різної аудиторії – від дітей до  дорослих. 

Передбачається навчання не тільки для школярів та студентів, а й вчителів та викладачів, інтеграція майбутньої програми медіаграмотності в гуманітарний блок та внесення доповнень до нормативно-правової бази.

До обговорення нового проєкту долучені представники UNICEF Ukraine, StopFake, Українського інституту медіа та комунікацій,  Інтерньюз-Україна,  фундації «Суспільність», «Громадського радіо», ЦЕДЕМ,  EscapeLab,  SingularityU Kyiv, Реанімаційного Пакету Реформ і «Детектора Медіа». 

З державного боку до процесу долучилися Держкомтелерадіо, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти та науки.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду