ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
29.01.2021 18:36
Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун
Менеджеркою національного проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун
Раніше вона працювала на каналі «1+1» та у BBC Reel.

Менеджеркою загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності стала журналістка Валерія Ковтун. Про це повідомили у Facebook заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко та заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Буквально нещодавно вона повернулася з Британії, де працювала журналісткою та редакторкою міжнародної платформи BBC Reel і займалася побудовою комунікацій для англійського стартапу. Має 5 років досвіду роботи в тележурналістиці. Зокрема, була авторкою та журналісткою проєктів "Наші в Америці" та "Люди дій" на 1+1. За освітою Валерія магістр Лондонської школи економіки, вивчала управління медіа та комунікаціями. Працювала у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку», - йдеться в повідомленні.

Серед перших запланованих кроків Валерії Ковтун на посаді:

«На новій посаді разом з людьми, чиї цінності мені близькі, будемо запускати державний механізм медіаграмотності в Україні. У своїй новій роботі я націлена на результат. Ним має стати суспільство, яке усвідомлює небезпеки від маніпуляцій і обдумано споживає контент. А якщо в населення є запит на якісну інформацію, творці контенту, у свою чергу, будуть його задовольняти», - прокоментувала своє призначення Валерія Ковтун.

Нагадуємо, Міністерство культури та інформаційної політики анонсувало новий державний проєкт з медіаграмотності в липні 2020 року. 

На думку міністра Олександра Ткаченка, проєкт повинен бути з широким покриттям, охоплюючи якомога більшу частину населення, для різної аудиторії – від дітей до  дорослих. 

Передбачається навчання не тільки для школярів та студентів, а й вчителів та викладачів, інтеграція майбутньої програми медіаграмотності в гуманітарний блок та внесення доповнень до нормативно-правової бази.

До обговорення нового проєкту долучені представники UNICEF Ukraine, StopFake, Українського інституту медіа та комунікацій,  Інтерньюз-Україна,  фундації «Суспільність», «Громадського радіо», ЦЕДЕМ,  EscapeLab,  SingularityU Kyiv, Реанімаційного Пакету Реформ і «Детектора Медіа». 

З державного боку до процесу долучилися Держкомтелерадіо, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти та науки.

 

ms.detector.media