Україна зможе отримати першу партію вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року - ВООЗ

Україна зможе отримати першу партію вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року - ВООЗ

14:26,
14 Листопада 2020
1888

Україна зможе отримати першу партію вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року - ВООЗ

14:26,
14 Листопада 2020
1888
Україна зможе отримати першу партію вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року - ВООЗ
Україна зможе отримати першу партію вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року - ВООЗ
Автори:
На першому етапі зі щеплення від COVID-19 кожна країна отримуватиме вакцину на 20% від кількості населення.

Україна зможе отримати першу партію вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року. Такий прогноз зробив голова офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт, пише DW.

За його словами, Україна отримає вакцину проти коронавірусної інфекції в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX), який був створений Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та кількома урядами.

«Як ми знаємо, уряд України вже висловив зацікавленість бути частиною механізму COVAX і наразі працює над національними документами, щоб задовольнити всі вимоги. Україна також зараз вирішує питання щодо визначення груп ризику, які слід вакцинувати першими», - повідомив Хабіхт.

Про яку саме вакцину йдеться, він не уточнив. За словами Хабіхта, кожна країна отримуватиме майбутню вакцину на 20% від кількості населення. У ВООЗ це називають «справедливим розподілом», щоб дотримуватися рівності на першому етапі кампанії зі щеплення від COVID-19.

На думку голови офісу ВООЗ, Україна може розраховувати на отримання до 8,34 млн доз вакцини до кінця 2021 року.

«Вакцина постачатиметься траншами.  І перший транш буде у кількості, що дорівнює 3% населення, а це близько 1,25 млн доз. Вони, за попередніми припущеннями, можуть бути доступними країні у другому кварталі наступного року», - сказав Ярно Хабіхт.

Раніше у ВООЗ заявили, що для успішної боротьби з коронавірусом необхідно вакцинувати 70% населення.

9 листопада фармакологічна компанія Pfizer відзвітувала про попередні результати третього етапу випробувань вакцини від коронавірусу. Згідно з даними дослідження, в учасників випробувань, які отримали вакцину, COVID-19 траплявся на 90% рідше, ніж у тих, кому давали плацебо.

Це перша вакцина, ефективність якої була доведена під час клінічних випробувань.

Як запевняють у Pfizer, до кінця 2020 року готові поставити на ринок 50 мільйонів доз вакцини, а протягом наступного року - ще 1,3 мільярда.

Крім Pfizer, сьогодні на третій, завершальній, стадії дослідження знаходиться декілька вакцин від коронавірусу. Серед них - вакцини компаній AstraZeneca, Moderna і Johnson & Johnson, а також кілька китайських вакцин. Також клінічні випробування вакцини почав Ізраїльський інститут біологічних досліджень, підпорядкований Міністерству оборони країни. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини.

При цьому в ВООЗ вважають, що масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Щоб перейти до масової вакцинації від COVID-19, ВООЗ має переконатись, що вакцина достатньо безпечна та ефективна.

Фото: istockphoto.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду