Через спалах коронавірусу Німеччина і Франція посилюють карантин

Через спалах коронавірусу Німеччина і Франція посилюють карантин

13:50,
29 Жовтня 2020
1785

Через спалах коронавірусу Німеччина і Франція посилюють карантин

13:50,
29 Жовтня 2020
1785
Через спалах коронавірусу Німеччина і Франція посилюють карантин
Через спалах коронавірусу Німеччина і Франція посилюють карантин
Автори:
У Німеччині обмеження почнуть діяти з понеділка, 2 листопада, у Франції - з п'ятниці, 30 жовтня.

Німеччина та Франція посилюють карантин через зростання кількості хворих на коронавірус. У країнах закриють ресторани, кінотеатри та фітнесцентри. Про це повідомляють Reuters та France 24.

У Німеччині обмеження чинності з 2 листопада і триватимуть щонайменше до грудня. У країні закриють заклади громадського харчування, кінотеатри, фітнес-центри і басейни. Крім того, готелі перестануть приймати туристів, концерти скасують, а спортивні змагання дозволять проводити лише без глядачів. 

Збиратися у групи можна буде максимум до 10 людей. Школи і дитсадки продовжать працювати. Магазини теж будуть відкриті, але з обмеженнями.

Крім того, уряд Німеччини планує надавати фінансову підтримку невеликим підприємствам з чисельністю до 50 працівників. Вони зможуть отримати 75% від виручки за листопад 2019 року — уряд планує виділити на такі витрати 10 млрд євро.

У Франції посилений карантин розпочнеться на три дні раніше, ніж у Німеччині - з 30 жовтня, і триватиме попередньо до 1 грудня. Французи зможуть виходити з дому лише на роботу, прогулянки, для отримання меддопомоги чи купівлі товарів першої необхідності. У країні також закриють ресторани, бари, кінотеатри.

Школи та держустанови працюватимуть. Роботодавець має вирішити, виходити підлеглому на роботу або ж він зможе працювати вдома. Транспорт при цьому не закривають, однак переміщення між регіонами забороняються.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу в Чехії з 28 жовтня посилюють карантин та вводять нічну комендантську годину з 21:00 до 04:49. Комендантська година діятиме попередньо до 3 листопада, коли надзвичайний стан має закінчитись, але уряд має намір його продовжити.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду