Чехія вводить локдаун через спалах коронавірусу

Чехія вводить локдаун через спалах коронавірусу

17:14,
21 Жовтня 2020
5449

Чехія вводить локдаун через спалах коронавірусу

17:14,
21 Жовтня 2020
5449
Чехія вводить локдаун через спалах коронавірусу
Чехія вводить локдаун через спалах коронавірусу
Автори:
Обмеження будуть діяти з 22 жовтня до 3 листопада.

Уряд Чехії вирішив посилити карантин через спалах захворюваності на коронавірус - за минулу добу виявлено майже 12000 нових хворих. Про це повідомляє Чеське радіо.

Згідно з рішенням уряду, з 22 жовтня до 3 листопада обмежується вільне пересування громадян, дозволено тільки поїздки на роботу, відвідування лікарень і магазинів, а також допомагати родичам, які цього потребують. Можливі прогулянки в парках і садах.

Також обмежується робота держустанов, закриються магазини роздрібної торгівлі, крім продуктових, господарських та аптек. Бізнес, який був змушений закритися, отримає допомогу від держави.

Крім того, уряд Чехії збільшує кількість ліжко-місць в лікарнях, закуповує апарати ШВЛ і залучає до роботи в лікарнях лікарів-добровольців та іноземних фахівців, в тому числі й зі США.

Нагадаємо, Ірландія першою з країн Євросоюзу повертається до жорсткого карантину - локдауну. Обмеження розраховані щонайменше на шість тижнів. Вони почнуть діяти у ніч на 21 жовтня і триватимуть до 1 грудня.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
11:07 / 22.10.2020
Чи не підзадовбали ви увесь народ цим словом локдаун? Що - слова карантин вам мало? Воно теж імпортне і красиве. Немає в українській юридичній і медичній сфері слова локдаун. Навіщо тягнути сюди усю англійську мову без нагальної потреби? Чи треба, щоб було круто, класно і кльово?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду