У США спалахнув скандал довкола фільму про 11-річну дівчинку, що вирішила зайнятись тверком

У США спалахнув скандал довкола фільму про 11-річну дівчинку, що вирішила зайнятись тверком

11:20,
15 Вересня 2020
4418

У США спалахнув скандал довкола фільму про 11-річну дівчинку, що вирішила зайнятись тверком

11:20,
15 Вересня 2020
4418
У США спалахнув скандал довкола фільму про 11-річну дівчинку, що вирішила зайнятись тверком
У США спалахнув скандал довкола фільму про 11-річну дівчинку, що вирішила зайнятись тверком
Автори:
У петиціях американці закликають Netflix видалити фільм за сексуалізацію дітей, а режисерці Маймун Дукур погрожують в соціальних мережах.

9 вересня на Netflix вийшов фільм французької режисерки Маймун Дукур «Красуньки». Це історія 11-річної дівчинки Амі з побожної мусульманської родини, яка переїхала в Париж з Сенегалу. Вона знайомиться з компанією інших дівчаток того ж віку, що займаються тверком в танцювальній групі під назвою «Красуньки»,  та всупереч традиціям своєї родини вирішує брати участь в танцювальному змаганні. Однак незабаром вона розуміє, що це не її шлях. 

Режисерка стверджує, що фільм направлений проти сексуалізації підлітків. Однак схоже, що справжній зміст фільму нікого не хвилює - в соцмережах закликають бойкотувати Netflix, а республіканці вимагають перевірити картину на предмет дитячої порнографії. Про це пише Медуза.

За словами Дукур, її фільм про те, «як сучасне суспільство сексуалізує дівчаток з юного віку», і одночасно «історія дітей, що балансують між двома культурами». Кінокритикам фільм сподобався - їхній рейтинг фільму на RottenTomatoes склав 88%. Не залишився фільм і без премій: у 2020 році він отримав Кришталевого ведмедя на Берлінському кінофестивалі і премію за кращу режисуру на «Санденсі».

Але незадовго до прем’єри у платформі фільм опинився у центрі скандалу. Netflix почав промо-компанію з публікації дуже невдалого постера і опису, в якому акценти розставлені зовсім не так, як в самому фільмі. На постері «Красуньки» стоять у відвертих позах, одягнені в короткі топи і шорти.

Після цього фільм звинуватили у сексуалізації дітей і почали збирати підписи за його видалення фільму з платформи. Одну з таких петицій в перший же тиждень після публікації постера підписали 60 тисяч осіб, зараз вона зібрала понад 650 тисяч підписів. Автори петиції звинувачують Netflix, що він проігнорував їхню вимогу видалити фільм і закликають користувачів відмовитись від підписки на платформу.

Фільм продовжили критикувати і після того, як він нарешті вийшов 9 вересня. Вже на наступний день член Палати представників штату Техас Метт Шеффер написав у  Twitter, що «попросив генерального прокурора Техасу Кена Пакстона розслідувати» ситуацію навколо «Красуньок» на предмет «можливих порушень прав дітей та закону про дитячу порнографію».

Режисерка фільму Маймун Дукур зізналася, що не бачила американський постер до його публікації. Вона дізналася про нього після того, як їй почали погрожувати в соціальних мережах.

Після того, як промо розкритикували, Netflix видалив постер (тепер замість нього - кадр з фільму, де дівчатка зображені великим планом). Глава компанії Тед Сарандос особисто вибачився перед Дукур. Зараз режисерка працює над новим проєктом для сервісу.

Нагадаємо, українська акторка Тетяна Острецова, до якої на знімальному майданчику нібито домагався колега по зйомках Володимир Владимиров, звернулася до правоохоронних органів із заявою про кримінальне правопорушення.

Фото: Netflix

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду