ВООЗ та ЮНІСЕФ пояснили, чи потрібно дітям носити маски

ВООЗ та ЮНІСЕФ пояснили, чи потрібно дітям носити маски

11:10,
1 Вересня 2020
2388

ВООЗ та ЮНІСЕФ пояснили, чи потрібно дітям носити маски

11:10,
1 Вересня 2020
2388
ВООЗ та ЮНІСЕФ пояснили, чи потрібно дітям носити маски
ВООЗ та ЮНІСЕФ пояснили, чи потрібно дітям носити маски
Автори:
Практично здоровим дітям ВООЗ рекомендує носити тканинні маски.

Діти до 5 років не повинні носити маски, діти у віці від 6 до 11 років мають носити маски за певних умов, а от діти у віці від 12 років повинні носити маски на рівні з дорослими. Про це йдеться в рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) і UNICEF Ukraine.

Дітям до 5 років не потрібно носити маски з питань безпеки - у ВООЗ сумніваються у здатності дітей правильно носити маску без допомоги дорослих. Однак у випадку, коли дитина контактує чи контактувала з людиною, що має підтверджений COVID-19, рекомендовано носити маску під наглядом батьків чи доглядачів. 

Рішення про необхідність використання масок дітьми віком від 6 до 11 років приймається з урахуванням наступних критеріїв: 

— чи відбувається в районі проживання дитини широкомасштабна передача інфекції;

— чи здатна дитина безпечно і правильно користуватися маскою;

— чи доступні маски, а також чи є можливість їх прання та заміни в певних умовах (наприклад, в школі або дитячих установах);

— чи є можливість належного контролю з боку дорослих з надягання, зняття і безпечного використання масок;

— які існують можливі наслідки використання маски на навчання та психосоціальний розвиток дитини (оцінюються спільно з викладачами, батьками / доглядачами та медичними фахівцями);

— які специфічні особливості середовища перебування дитини, можливість взаємодії з людьми, що мають високий рівень ризик тяжкого перебігу хвороби, зокрема, з літніми людьми та особами, які мають хронічні захворювання.

Дітям від 12 років рекомендовано носити маски в однакових умовах з дорослими, особливо, коли немає можливості дотримуватися безпечної фізичної дистанції щонайменше 1 метр.

Використання масок дітьми з особливостями розвитку чи інвалідністю не повинне бути обов'язковим, рішення приймається виходячи з індивідуальної оцінки конкретних обставин батьками чи доглядачами, вихователями та / або медичним працівником.

Які маски потрібно носити дітям?

Практично здоровим дітям рекомендовано носити тканинні маски. Перед використанням дорослі мають переконатися в тому, що маска правильного розміру, закриває рот, ніс і підборіддя дитини. 

Дітям, що мають захворювання чи фізіологічні стани, які пригнічують імунну систему, рекомендовано носити медичні маски за вказівкою медпрацівника. 

Де носити маску?

Кожна дитина з симптомами, які схожі на COVID-19, повинна носити медичну маску, якщо вона не погіршує стан дитини. При погіршенні самопочуття дитину варто ізолювати та якомога швидше звернутися за допомогою до медпрацівника. Вдома родичі чи доглядачі хворої дитини повинні також носити маску, якщо вони наближаються до дитини на відстань менш як 1 метр. 

Під час занять спортом дітям не рекомендується використовувати маски, щоб уникнути утрудненого дихання. Під час масових занять спортом необхідно гарантувати дотримання дистанції щонайменше 1 метр, забезпечити доступ до станцій гігієни рук та заохочувати дітей до частого миття та дезінфекції рук. 

Дорослим, які працюють з дітьми і які молодші за 60 років, мають носити тканинні маски, якщо вони не можуть дотримуватися дистанції щонайменше 1 метр. Люди від 60 років повинні носити медичні маски.

Нагадаємо, ВООЗ оновила свої вказівки і тепер рекомендує урядам просити всіх носити тканинні маски для обличчя в громадських місцях, щоб допомогти зменшити поширення коронавірусу.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду