Користувачі стали рідше блокувати рекламу в інтернеті - дослідження

Користувачі стали рідше блокувати рекламу в інтернеті - дослідження

16:23,
21 Серпня 2020
2235

Користувачі стали рідше блокувати рекламу в інтернеті - дослідження

16:23,
21 Серпня 2020
2235
Користувачі стали рідше блокувати рекламу в інтернеті - дослідження
Користувачі стали рідше блокувати рекламу в інтернеті - дослідження
Автори:
Дослідники поки не можуть пояснити, чому люди стали рідше блокувати рекламу.

Люди стали менше користуватися блокувальниками реклами. Для цього компанія AudienceProject опитала понад 14 000 респондентів з США, Великобританії, Німеччини, Данії, Швеції, Норвегії та Фінляндії.

За даними дослідження, інтернет-реклама як і раніше не користується популярністю. Однак в порівнянні з 2018 роком у всіх країнах, крім США, знизилася частка людей, яких дратують оголошення на сайтах і в онлайн-відео. Наприклад, в Німеччині кількість незадоволених відеорекламою знизилася з 68% до 63%, а в Норвегії - з 80% до 63%.

У порівнянні з 2016 роком у всіх країнах знизилася частка користувачів блокувальників реклами. Наприклад, в Швеції цей показник впав з 43% до 32%.

Дослідники поки не можуть пояснити, чому люди стали рідше блокувати рекламу. Однак вони відмічають, що така тенденція спостерігається уже чотири роки блокування.  

У Німеччині, Швеції та Фінляндії дещо зросла частка комп'ютерних сесій із заблокованою рекламою. У США, Данії, Норвегії та Великобританії цей показник знизився.

Подібні тенденції спостерігаються і на мобільних пристроях. У Великобританії, Німеччини, Данії і Норвегії зменшилася частка сеансів з включеним блокувальником. Але в США і Швеції цей показник дещо зріс.

Майже у всіх країнах більше половини респондентів вважають, що бачать нереленвантну рекламу. Найвищий показник у Фінляндії - 77%, а найнижчий в Норвегії - 48%. При цьому лише кожен десятий вважає, що реклама є актуальною для нього.

Нагадаємо, Google заборонить рекламу шпигунських програм, технологій для стеження, а також «шпигунського» обладнання. До списку товарів і послуг, реклама яких буде заборонена, потрапило програмне забезпечення, за допомогою якого можна прослуховувати чужі телефонні дзвінки, переглядати SMS-повідомлення або історію відвіданих сторінок, GPS-трекери, призначені для стеження або спостереження за людиною без її згоди.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду