В Україні запровадять електронні рішення суду

В Україні запровадять електронні рішення суду

15:05,
31 Липня 2020
1990

В Україні запровадять електронні рішення суду

15:05,
31 Липня 2020
1990
В Україні запровадять електронні рішення суду
В Україні запровадять електронні рішення суду
Автори:
Президент підписав відповідний закон, який 15 липня схвалила Рада

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 797-ІХ «Про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про виконавче провадження» щодо запровадження електронної форми виконавчого документу», який Верховна Рада ухвалила 15 липня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Після підписання в Україні держава і громадяни зможуть використовувати електронні виконавчі документи.

Що таке виконавчий документ?

Це - судові накази, ухвали, постанови судів у цивільних, господарських, адміністративних справах, справах про адміністративні правопорушення, кримінальних провадженнях. А також рішення Європейського суду з прав людини та інших міжнародних органів.

Виконавчими документами також є написи нотаріусів, посвідчення комісій по трудових спорах,  постанови про стягнення зборів та накладення штрафів, виконавчі листи, рішення виконавчої служби, інші рішення державних органів або посадовців.

Закон вступить в дію на наступний день після його публікації.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації  останнім часом запустило цілу низку електроних документів, доступних через додаток Дія.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду