Фільм «Звіяні вітром» став бестселлером на Amazon

Фільм «Звіяні вітром» став бестселлером на Amazon

11:28,
15 Червня 2020
1850

Фільм «Звіяні вітром» став бестселлером на Amazon

11:28,
15 Червня 2020
1850
Фільм «Звіяні вітром» став бестселлером на Amazon
Фільм «Звіяні вітром» став бестселлером на Amazon
Автори:
Одну з копій купили за 334 долари

Після того, як сервіс HBO MAX тимчасово  видалив фільм «Звіяні вітром», він став лідером продаж на  Amazon – причому одразу в трьох категоріях: DVD, blu-ray-видання та спеціальна ювілейна версія. Зараз фільм практично розкуплений,  повідомляє Deadline.

Картина  посідає перше, третє і та шосте місце у списку найпопулярніших фільмів. Такої популярності він набув за одну ніч. 

Нагадаємо, що раніше «Звіяні вітром» були тимчасово видалена з каталогу  HBO Max після публікацїї в Los Angeles Times статті, в якій сценарист фільму «12 років рабства» Джон Рідлі закликав компанію вилучити фільм 1939 року з доступу через расові упередження та трансляцію стереотипів.

Представник HBO Max розповів The Hollywood Reporter, що «Звіяні вітром» повернуть до каталогу разом з поясненнями: «Звіяні вітром» є продуктом свого часу і відображають деякі етнічні та расові упередження, які, як і раніше, часто зустрічаються в американському суспільстві. Ці расистські зображення були хибними тоді і сьогодні, і ми вирішили, що підтримувати їх далі, не надавши масштабних пояснень про причини цих стереотипів, було б безвідповідально. Тому ми повернемо фільм у каталог HBO Max разом з обговоренням його історичного контексту та осудом цих самих зображень». Він також додав, що фільм залишиться без змін: «Фільм буде представлений так, як він був створений спочатку, бо робити інакше було б те саме, що стверджувати, що цих забобонів ніколи не існувало. Якщо ми хочемо створити більш справедливе та всеосяжне майбутнє, ми повинні спочатку визнати та зрозуміти нашу історію».

Раніше «Звіяні вітром» вже  неодноразово критикували через расистські стереотипи та позитивне зображення рабства. Фільм відмовилися демонструвати в деяких кінотеатрах південних штатів.

Фото: shutterstock

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду